En directe

Vespres

ESGLÉSIA MÓN

Sistach: "Tenim un problema polític que cal resoldre amb diàleg"

El cardenal Lluís Martínez Sistach ha fet seves aquest dilluns les crides que es fan darrerament, des de l'Església, a ser homes i dones de concòrdia…

21 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El cardenal Lluís Martínez Sistach ha fet seves aquest dilluns les crides que es fan darrerament, des de l'Església, a ser homes i dones de concòrdia en el difícil moment social i polític que viu Catalunya. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel en què el tema principal ha estat el gran projecte de les Grans Ciutats, nascut l'any 2014 a Barcelona, l'arquebisbe emèrit ha reivindicat la vigència "de l'encíclica de Pau VI Ecclesiam Suam, dedicada al diàleg", per assegurar que "l'Església fomenta el diàleg i ha de dir que, com que el problema és polític, s'ha de solucionar amb diàleg polític". En aquesta línia, ha afegit que "aquest missatge arriba directament a la causa, cosa que permet canviar les coses". Martínez Sistach ha destacat que "ja fa molt de temps que és necessari aquest diàleg, perquè política vol dir dialogar". El cardenal ha recordat que "la societat catalana en general no està dividida ni trencada per aquest motiu, com tampoc les famílies ni les comunitats cristianes, tot i que les persones tinguin opinions diferents". I sobre aquest tema, ha conclòs que "dialogar aporta camins de solució", i ha afegit que, "encara que l'Església pugui fer aportacions o ajudar, són els polítics els qui han de tenir un diàleg i solucionar el problema".
D'altra banda, Lluís Martínez Sistach ha repassat diferents àmbits en què ell es troba actualment implicat i compromès. Ha recordat que encara forma part "de tres dicasteris, el dels Laics, Família i Vida, el Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica i el Consell Pontifici per als Textos Legislatius", que li donen "molta feina, amb viatges a Roma una o dues vegades cada mes". Sobre la reforma de la Cúria que vol fer el Papa Francesc, Sistach ha destacat que "s'està fent, en el seu aspecte estructural, reduint o no, però el més important són les persones que es trien per portar aquests dicasteris" reorganitzats, i ha insistit en "la importància de l'Evangelii Gaudium, un document que planteja una conversió personal i pastoral", i per tant, la veritable "reforma".
L'arquebisbe emèrit de Barcelona ha recordat els temes tractats en el Congrés de les Grans Ciutats, organitzat per la Fundació Antoni Gaudí constituïda per ell mateix a Barcelona. "L'encíclica Laudato Si, amb la preocupació pel medi ambient, i les grans ciutats formen un tema fonamental avui, perquè aviat els qui viuen a grans ciutats arreu del món arribaran al 72 per cent", ha comentat. El cardenal Martínez Sistach igualment ha recordat que "Déu ha posat la creació al servei de tota la humanitat, no només dels rics, sinó també dels pobres i de tothom, motiu pel qual hem de tenir cura de la terra; no podem separar l'evangelització i la fe d'aquesta protecció". Ha recordat que "l'aigua, amb experts i el paper de l'administració i una taula de líders de diverses religions", va ser una de les grans àrees temàtiques, juntament amb la qualitat de l’aire i el problema de les deixalles.

Nou llibre i futurs projectes sobre grans ciutats

Lluís Martínez Sistach presentava el 18 d'abril passat el llibre ‘Laudato Si’ y grandes ciudades. Aquest volum recull les ponències presentades en el segon Congrés organitzar per aquests fundació catalana, unes sessions que es van celebrar a Rio de Janeiro del 13 al 15 de juliol de 2017. El cardenal ha recomanat la lectura d'aquest volum, perquè "pot entendre tothom els continguts dels treballs", i ha assegurat que "el treball sobre grans ciutats s'està movent molt". Finalment ha anunciat que, des de la Fundació Antoni Gaudí per a les Grans Ciutats, s'està treballant "per organitzar un proper congrés que necessita preparació amb temps".
L'arquebisbe emèrit de Barcelona, als seus 81 anys, ha revelat que està treballant "perquè es pugui reconèixer com a miracle, atribuït a Antoni Gaudí per a la seva beatificació, el fet que no hi ha hagut cap accident greu, des de 1883, en més d'un segle d'obres al temple de la Sagrada Família i, per tant, no ha mort ningú". D'altra banda, ha defensat "la promoció de les visites, que tenen una dimensió evangelitzadora, a més de cultural i artística".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 21 de maig

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció