En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Situació entre "embolic independentista" i "joc il·legal de l'Estat"

El marista i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya Lluís Serra i la diputada de Ciutadans al Parlament Blanca Navarro han analitzat aquest dijous, des del…

15 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El marista i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya Lluís Serra i la diputada de Ciutadans al Parlament Blanca Navarro han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política generada pel segon ajornament del debat d'investidura. Navarro ha destacat que "cal tocar molt de peus a terra i veure la situació que tenim al Parlament, que està bloquejat". En aquesta línia, ha afegit que el seu partit "està esperant resposta a una carta enviada per Inés Arrimades perquè es convoqui un ple, com també perquè es reuneixi la Junta de Portaveus". La diputada ha qualificat la dinàmica actual d'intent de "perpetuar el procés i d'allargar un embolic independentista que no porta enlloc", i ha defensat "que els diputats es posin a treballar, començant pel govern que es formi, per resoldre els problemes de la sanitat, l'educació, l'atur i altres"
Serra, per la seva banda, ha citat el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo, que considera que "l'article 155 no permetia al govern espanyol ni destituir l'executiu català ni convocar eleccions". Ha comentat, a més, que "la investidura no arriba perquè es fa un joc, des dels poders de l'Estat, molt poc transparent i fins i tot molt il·legal". Blanca Navarro ha dit que no es creu "que la majoria independentista no tingui un candidat lliure de càrregues judicials", i que els catalans estan assistis per "un dret a tenir govern". Serra ha lamentat "que no es pugui exercir el dret dels ciutadans a tenir un govern elegit per la majoria formada amb els seus vots, el candidat que han votat".
Després del segon ajornament del debat d'investidura, la situació política es troba ara en un impasse a l’espera del recurs de Jordi Sánchez al Suprem per poder assistir a un ple d’investidura encara sense data. I després de la reunió de Puigdemont aquest dimecres, a Bèlgica, amb els diputats de Junts per Catalunya, els seus diputats diuen que hi ha marge i temps per investir Jordi Sánchez.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 15 de març.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció