En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Situació política entre "la solució Tardà" i "la tàctica del desgast"

Lluís Batlló, advocat penalista, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret…

12 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Lluís Batlló, advocat penalista, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt complexa i incerta" la situació política després d'un nou ajornament del debat d'investidura. Batlló ha destacat que els ciutadans "portem mesos desconcertats", i ha defensat que "la solució plantejada per Joan Tardà seria la millor, perquè l'acostament d'Esquerra al PSC i als Comuns propiciaria un escenari més viable, fins i tot amb l'aritmètica parlamentària". En aquesta línia, l'advocat ha acusat Junts per Catalunya de ser "la llista que ho està vetant tot".

Per  la seva banda, Carles Armengol ha comentat que "allò que deia Tardà era una estratègia més de llarg termini, perquè ara és molt difícil que Esquerra i els socialistes puguin pactar una investidura, fins i tot amb altres suports que també necessitarien". Igualment ha dit que "certament la situació està molt enrocada", alhora que ha reconegut que "Junts per Catalunya juga al desgast, una estratègia que té, però, molt recorregut encara". I Joan-Lluís Pérez Francesch ha reclamat, com a estratègia, "que els partits de la majoria independentista compleixin els pactes, que passaven perquè el president del Parlament fos d'Esquerra, com així es va fer, i el de la Generalitat, de Junts per Catalunya". En aquesta línia, ha assegurat que, "des de l'oposició a l'independentisme, també s'estan posant dificultats". El professor de Dret Constitucional, en un altre moment, ha admès que "l'Estat té el poder de debò, amb la llei vigent, la força policial i el poder judicial, i ho ha demostrat amb l'article 155, que té tots els vessants, també el judicial".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la situació política a Catalunya, marcada per la investidura inicialment programada per a aquest dilluns però ajornada, davant la negativa judicial a la presència de Jordi Sánchez: Sense possibilitats que el candidat a la presidència de la Generalitat hi sigui present aquest dilluns, s'espera ara la resolució d'un recurs presentat al Suprem perquè, si cal després, es recorri al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 12 de març.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció