En directe

La taula de l'Evangeli

RÀDIO ESTEL

“Sóc infermera per això”

Aquest dilluns en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, ens hem preguntat com viu el personal sanitari, en primera línia de foc contra…

6 abril 2020

Comparteix
Aquest dilluns en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, ens hem preguntat com viu el personal sanitari, en primera línia de foc contra el coronavirus, tota aquesta crisi sanitària. Com se senten? Pateixen molt? Noten el suport de la societat i els dirigents? Se senten herois? N’hem parlat amb Miriam Parrilla, infermera a l'Hospital del Mar de Barcelona i treballa en una planta amb malalts per coronavirus. Ha explicat que, “a l’Hospital del Mar, ha canviat molt la distribució del treball", perquè el personal "anava molt desbordat al principi, però ara tot va molt millor i tots estan més organitzats”. A més, la infermera ha destacat que "s'han incorporat estudiants de 4t d’Infermeria, entre ells un que ha passat en pocs dies de fer pràctiques a passar informes a planta”.
Pel que fa al material sanitari, del qual s’han queixat molts professionals de la salut els darrers dies, la infermera de l’Hospital del Mar ha dit que “allò que és bàsic va arribant, però es dosifica molt i, tot i que no és òptim, ens anem adaptant al que tenim”. Pel que fa al coronavirus i a tot el que se’n sap fins ara, Miriam Parrilla ha deixat clar que els van fer “una formació express i una sessió telemàtica sobre el virus i la seva propagació, però es troba a faltar més formació sobre la manera de treballar”.
I de l’àmbit personal, Parrilla també ha explicat que el personal sanitari viu molts moments difícils. “La pitjor part és no poder tenir els familiars a prop. Tenim una tablet per fer videotrucades i això també ajuda molt els malalts, cosa que és molt emotiva”, ha detallat. La infermera, a més, ha subratllat que ara se sent més exposada a contagiar-se i a posar en risc la seva família, però ha aclarit que, malgrat tot, intenta arribar a casa i canviar de xip. “Sóc infermera per això”, ha sentenciat.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció