En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Sonet a un guatemalenc pidolaire

Déu vos guard, amics, avui és festa Dimarts passat vam retornar de Guatemala el grup depelegrins del Club+amics que hi havíem viatjat per assistir a…

29 gener 2017

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa

Dimarts passat vam retornar de Guatemala el grup depelegrins del Club+amics que hi havíem viatjat per assistir a l’ordenacióepiscopal de fra Josep Parra.

Guatemala és un gran país. La gent que hem trobat, amable iacollidora. Les ciutats i pobles força nets. Els monuments maies,impressionants. Les comunitats, vives. No obstant això, hem pogut també tastarla pobresa i la violència en diverses formes. Un dels dies, després de dinarprop del llac d’Atitcal, es va atansar a la nostra taula un infant pobre. Vaser una trobada breu, però tots vam quedar amb aquell mateix regust incòmodeque ens resta quan algú ens demana almoina i endevinem al seu darrere un dramahumà. He volgut resumir l’experiència en un:

Sonet a un nenguatemalenc pidolaire

Es deia Ivan i volia unquetzal

després moix ens va dir:"és que tinc gana"

I encara "vull unsuc". L'Infant demana

i sembla que tot lisigui igual.

 

"Té noi!" Lidem un panet - tan se val!-

Que no vas a l'escola?Tens galvana?

On vius? Quanta preguntavana!

I el nen descalç és totull, pobre xaval!

 

Algú intenta fer-li unpetó

però ell li gira depressa la cara

potser mai ningú no liha fet encara.

 

Mentre ens allunyem i elpobre minyó

es va empetitint en lallunyania
direm "el nostre pade cada dia."

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció