En directe

Cocodril Club

FÓRMULA ESTEL

Sor Lucía Caram, en el Dia de l'Eradicació de la Pobresa: "És el moment de treballar tots plegats"

De la humiliació i l'exclusió, a la participació: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes, aquest és el lema d’enguany d’aquest Dia Mundial…

17 octubre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
De la humiliació i l'exclusió, a la participació: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes, aquest és el lema d’enguany d’aquest Dia Mundial de la Eradicació de la Pobresa, que s’escau cada any el 17 d’octubre. 
Aquest dilluns a la primera hora de la Fórmula Estel hem parlat amb Sor Lucía Caram, monja dominica i activista. Sor Lucía ha denunciat que cal fer front a la humiliació i l’exclusió que comporta la pobresa. “Jo crec que la pobresa és humiliant. Hi ha un poema de Pere Casaldàliga que diu que hi ha una pobresa mísera, i una pobresa evangèlica. I es pregunta què hem fet per tractar al pobre". I ha afegit: "Jo crec que nosaltres aquesta pobresa evangèlica ens mou per lluitar per la justícia, per a instaurar el regne volgut de Jesús, a compartir perquè a tothom li valgui la pena viure, perquè no hi hagi entre nosaltres humiliats”.
En aquest sentit, la monja de Manresa sosté que cal mantenir eines assitencials com el Banc d’Aliments, però també crear projectes que transformin la vida de la gent. Per això, ha iniciat #INVULNERABLES, un programa que treballa amb famílies en risc d’exclusió social “treballant amb la família perquè hi hagi oportunitat per als nens de trencar aquest cercle de la pobresa”, ha apuntat Sor Lucía.
La religiosa dominica ha insistit en la idea d’unir entitats de diversos àmbits i treballar plegats: “Jo crec que ha acabat el temps de treballar separats: Càritas, Creu Roja, Fundació Rosa Oriol, Fundació tal, Fundació qual, és el moment de treballar tots plegats. En aquestes taules treballem plegats i cadascú aporta el que necessiten les famílies. Hem de créixer en aquesta urgència i aquesta necessitat de treballar en xarxa".
L’entrevista ha començat preguntant-li com es trobava després dels incidents durant el seu pregó a Alba de Tormes. Sor Lucía ha expressat: "Em va donar molta pena, i em vaig preguntar per què no som capaços d’escoltar-nos i d’estimar-nos” i ha detallat: "Per fidelitat i coherència vaig acabar el pregó amb les paraules de Santa Teresa de Jesús: 'Res et torbi, res t'espanti, només Déu basta'”.
Escolta l'entrevista (minut 34)

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024