En directe

Fórmula Estel

COVID

MEDICINA

Els experts recomanen aplicar mesures a interiors i que persones refredades evitin trobades nadalenques

En una entrevista al 'El Matí a Ràdio Estel', el metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona veu important la vacunació infantil

16 desembre 2021

Redacció

Comparteix

El metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, el doctor Antoni Soriano, ha recomanat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que "potser sí que s'haurien d'aplicar algunes mesures contra la Covid-19, sobretot en interiors".

"Si realment estem parlant d'un índex de rebrot de 700, arribarà un moment que haurem de contenir algunes mesures que havíem deixat de fer en onades anteriors", ha alertat el doctor. Soriano ha comentat, però que, probablement, el retorn d'algunes mesures "ja està sobre la taula de Salut Pública, i, probablement, en les pròximes setmanes, en funció de com evolucioni, s'acabarà decidint o no".

"Les persones refredades o que tinguin malestar haurien d'evitar les trobades de Nadal. Seria contraproduent que hi anessin i poguessin infectar els seus familiars i amics."

També ha considerat important que les persones refredades o amb malestar evitin les trobades de Nadal. "Seria contraproduent que poguessin infectar els seus familiars i amics", ha alertat.

Davant l'augment de contagis a Catalunya, el doctor ha manifestat que ja s'està notant els efectes del Pont de la Puríssima i en dos o tres dies es veurà l'impacte real d'aquests festius a la població. Ara bé, s'ha mostrat preocupat per la situació epidemiològica del territori. "Tenim una incertesa molt gran del que passarà en els dies vinents", ha alertat.

Sobre la vacunació infantil, Soriano ha defensat que "és segura, és eficaç i s'ha demostrat que protegeix un 90%. Ja portem administrades milions de dosis i no hi ha hagut cap efecte advers", ha comentat.

Segons el doctor, "els nens són menys transmissors que els adults, però desconeixem si amb les noves variants aquesta situació està canviant." Per això, Soriano ha insistit en la importància de la vacunació d'aquest col·lectiu perquè "hi ha infants que són grups de risc, com els que pateixen cardiopaties", a més de "mitigar l'efecte indirecte i l'augment de contagis".

Entrevista a metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, Antoni Soriano

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció