En directe

Estel Migdia

COVID

MEDICINA

Els experts recomanen aplicar mesures a interiors i que persones refredades evitin trobades nadalenques

En una entrevista al 'El Matí a Ràdio Estel', el metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona veu important la vacunació infantil

16 desembre 2021

Redacció

Comparteix

El metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, el doctor Antoni Soriano, ha recomanat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que "potser sí que s'haurien d'aplicar algunes mesures contra la Covid-19, sobretot en interiors".

"Si realment estem parlant d'un índex de rebrot de 700, arribarà un moment que haurem de contenir algunes mesures que havíem deixat de fer en onades anteriors", ha alertat el doctor. Soriano ha comentat, però que, probablement, el retorn d'algunes mesures "ja està sobre la taula de Salut Pública, i, probablement, en les pròximes setmanes, en funció de com evolucioni, s'acabarà decidint o no".

"Les persones refredades o que tinguin malestar haurien d'evitar les trobades de Nadal. Seria contraproduent que hi anessin i poguessin infectar els seus familiars i amics."

També ha considerat important que les persones refredades o amb malestar evitin les trobades de Nadal. "Seria contraproduent que poguessin infectar els seus familiars i amics", ha alertat.

Davant l'augment de contagis a Catalunya, el doctor ha manifestat que ja s'està notant els efectes del Pont de la Puríssima i en dos o tres dies es veurà l'impacte real d'aquests festius a la població. Ara bé, s'ha mostrat preocupat per la situació epidemiològica del territori. "Tenim una incertesa molt gran del que passarà en els dies vinents", ha alertat.

Sobre la vacunació infantil, Soriano ha defensat que "és segura, és eficaç i s'ha demostrat que protegeix un 90%. Ja portem administrades milions de dosis i no hi ha hagut cap efecte advers", ha comentat.

Segons el doctor, "els nens són menys transmissors que els adults, però desconeixem si amb les noves variants aquesta situació està canviant." Per això, Soriano ha insistit en la importància de la vacunació d'aquest col·lectiu perquè "hi ha infants que són grups de risc, com els que pateixen cardiopaties", a més de "mitigar l'efecte indirecte i l'augment de contagis".

Entrevista a metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, Antoni Soriano

0:00 / 0:00

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció