En directe

La Caravana

COVID

MEDICINA

Els experts recomanen aplicar mesures a interiors i que persones refredades evitin trobades nadalenques

En una entrevista al 'El Matí a Ràdio Estel', el metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona veu important la vacunació infantil

16 desembre 2021

Redacció

Comparteix

El metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, el doctor Antoni Soriano, ha recomanat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que "potser sí que s'haurien d'aplicar algunes mesures contra la Covid-19, sobretot en interiors".

"Si realment estem parlant d'un índex de rebrot de 700, arribarà un moment que haurem de contenir algunes mesures que havíem deixat de fer en onades anteriors", ha alertat el doctor. Soriano ha comentat, però que, probablement, el retorn d'algunes mesures "ja està sobre la taula de Salut Pública, i, probablement, en les pròximes setmanes, en funció de com evolucioni, s'acabarà decidint o no".

"Les persones refredades o que tinguin malestar haurien d'evitar les trobades de Nadal. Seria contraproduent que hi anessin i poguessin infectar els seus familiars i amics."

També ha considerat important que les persones refredades o amb malestar evitin les trobades de Nadal. "Seria contraproduent que poguessin infectar els seus familiars i amics", ha alertat.

Davant l'augment de contagis a Catalunya, el doctor ha manifestat que ja s'està notant els efectes del Pont de la Puríssima i en dos o tres dies es veurà l'impacte real d'aquests festius a la població. Ara bé, s'ha mostrat preocupat per la situació epidemiològica del territori. "Tenim una incertesa molt gran del que passarà en els dies vinents", ha alertat.

Sobre la vacunació infantil, Soriano ha defensat que "és segura, és eficaç i s'ha demostrat que protegeix un 90%. Ja portem administrades milions de dosis i no hi ha hagut cap efecte advers", ha comentat.

Segons el doctor, "els nens són menys transmissors que els adults, però desconeixem si amb les noves variants aquesta situació està canviant." Per això, Soriano ha insistit en la importància de la vacunació d'aquest col·lectiu perquè "hi ha infants que són grups de risc, com els que pateixen cardiopaties", a més de "mitigar l'efecte indirecte i l'augment de contagis".

Entrevista a metge de la unitat de malalties infeccioses i immunodeficiències pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, Antoni Soriano

0:00 / 0:00

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció