En directe

La Caravana

JUSTÍCIA

URBANISME

Si Barcelona modifica el Pla General Metropolità, podria mantenir la superilla de Consell de Cent tot i la sentència ferma

Alejandro Jiménez, president de dret administratiu del Col·legi d'Advocats de Barcelona, ha celebrat que l'Ajuntament hagi decidit recórrer la sentència

8 setembre 2023

Redacció

Comparteix

Si Barcelona modifica el Pla General Metropolità, podria mantenir la superilla del Consell de Cent. Així, l'Ajuntament de Barcelona podria mantenir l'eix verd que el govern d'Ada Colau va impulsar al carrer de l'Eixample tot i la sentència sigui ferma.

Ahir, la justícia va ordenar a l'Ajuntament de Barcelona desfer un tram de l'eix verd de Consell de Cent, al tram entre els carrers de Casanova i del Bruc, i a desfer també la plaça nova que s'ha creat a l'encreuament entre Consell de Cent i Enric Granados. Donava així la raó al recurs presentat per l'associació de comerciants Barcelona Oberta i donava 15 dies per presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En una entrevista a La Caravana de Ràdio Estel, el president de dret administratiu del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Alejandro Jiménez, ha explicat que, "si el resultat d'aquesta modificació fos que s'ha de fer una superilla al carrer Consell de Cent tindria la validesa legal que ara no té".

Sobre el procediment que va seguir el govern d'Ada Colau per impulsar aquest eix verd, Jiménez ha exposat que "aquesta actuació s'ha dividit en 4 expedients administratius i cada un d'ells ha donat peu a 20 projectes específics que no són aïllats i que s'haurien d'haver fet en un de sol". A més, la jutgessa encarregada de redactar la sentència detalla que en els expedients no es va incloure cap estudi socioeconòmic ni mediambiental.

La jutgessa encarregada de redactar la sentència detalla que en els expedients no es va incloure cap estudi socieconòmic ni mediambiental

Per això, Jiménez ha valorat que la sentència "és clara i contundent", perquè recull en el redactat unes declaracions del mateix Ajuntament de Barcelona on es reconeixia que els expedients en els quals es recolza aquesta obra no contenien una memòria socioeconòmica i ambiental. Malgrat això, l'advocat veu amb bons ulls que el consistori hagi decidit recórrer la sentència.

Sobre el paper dels afectats, el president de dret administratiu del Col·legi d'Advocats de Barcelona ha detallat que els veïns de la zona podrien haver intervingut com a codemandats "defensant la decisió que havia pres l'Ajuntament de Barcelona" d'impulsar la Superilla en aquest carrer.

Entrevista a Alejandro Jiménez, president de dret administratiu del Col·legi de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció