En directe

Sense distància

ESGLÉSIA CATALUNYA

Taizé, font d'aigua viva a la basílica de Santa Maria del Mar

La basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona acollia, el dijous 3 de gener, una pregària especial amb cants de Taizé. La trobada, amb…

5 gener 2019

@IgnasiMiranda / @MontseRoset

Comparteix
La basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona acollia, el dijous 3 de gener, una pregària especial amb cants de Taizé. La trobada, amb la participació d'unes 2.500 persones, va comptar també amb tota la comunitat monàstica ecumènica del petit poble francès, tot just dos dies després d'haver-se acabat la 41a Trobada Europea de Joves a Madrid, amb el prior Alois Löser al capdavant. Amb tota la iconografia, la penombra combinada amb la llum de les espelmes i sobretot amb el magnífic diàleg entre silenci, paraula i cants meditatius, els presents van endinsar-se en aquella font d'aigua viva que brolla d'una espiritualitat de la reconciliació entre cristians i, com diu el nom de les trobades anuals, de la confiança a través de la terra.
"De noche iremos, de noche, que para encontrar la fuente, solo la fe nos alumbra". Amb aquesta esperançadora aclamació, començava la pregària en una església que, d'alguna manera, semblava que veia encara més elevades les seves impressionants columnes cap al cel. Després d'una càlida benvinguda del bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell, va sonar un altre dels cants de Taizé més conegut pels catalans que coneixen aquest estil: "El Senyor és la meva força, el meu cant; ell m'ha estat la salvació; en ell confio i no tinc por". Aquesta frase musicada, expressada des de l'interior, semblava que mostrava encara amb més empenta l'acollida que Barcelona donava a la comunitat ecumènica.
Seguint el ritme del que pot ser una celebració de la Paraula o una Eucaristia, es va cantar l'Al•leluia, que va donar pas a la proclamació d'un fragment de l'evangeli en diversos idiomes. Seguia mentrestant la interioritat amb cants meditatius, font d'aigua viva. En aquell moment, va arribar la intervenció del germà Alois, que es va mostrar "molt content de ser a Barcelona". El prior de Taizé va insistir en "la importància de l'hospitalitat", tema del missatge de Madrid 2018. Alois Löser va destacar que "avui, encara que tenim un entorn de por, volem mantenir-nos en la confiança en el futur".
La gran trobada de Santa Maria del Mar es va completar amb l'adoració que els participants van poder fer de la creu, situada al davant de l'església, als peus de l'altar i presidint l'àrea que ocupaven els monjos. L'ambientació per al moment d'aquell gest individual i alhora compartit va ser especialment oportuna: "Nada te turbe, nada te espante, quien a Dios tiene nada le falta; sólo Dios basta". Aquesta invocació de Santa Teresa de Jesús, profetessa de la reconciliació i l'ecumenisme entre els cristians, va servir per marcar el pas espiritual dels qui van anar a aquesta pregària de confiança i després tornaven a les seves pròpies realitats habituals. Amb aquests i altres cants, Taizé va tornar a ser aquella proposta de pau i amor a través del Crist que viu entre nosaltres, també a Catalunya com a tot el món.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció