En directe

La Caravana

ESGLÉSIA

Taltavull, nou bisbe de Mallorca

Aquesta és d'aquelles notícies que ja s'intuïa que acabaria arribant, especialment des que el 8 de setembre de l'any passat Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar…

19 setembre 2017

Carme

Comparteix

Aquesta és d'aquelles notícies que ja s'intuïa que acabaria arribant, especialment des que el 8 de setembre de l'any passat Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, rebia l'encàrrec de ser l'administrador apostòlic de Mallorca (després de la marxa precipitada de Xavier Salinas). Fruit d'aquesta nova responsabilitat, Taltavull cada vegada passava més temps a Mallorca. Després de l'ordenació episcopal dels nous bisbes auxiliars de Barcelona (Sergi Gordo i Antoni Vadell) la marxa de Taltavull ja semblava imminent. Finalment així ha estat, i avui s'ha fet públic que el papa Francesc ha nomenat Sebastià Taltavull (Ciutadella de Menorca, 1948) nou bisbe titular de Mallorca.

Sebastià Taltavull deixa la diòcesi de Barcelona, que ha servit durant gairebé nou anys com a bisbe auxiliar, primer amb el cardenal Lluís Martínez Sistach i posteriorment amb el cardenal Joan Josep Omella. I deixa un gran pòsit de tracte afable, servei, dedicació i donació als altres. S'ha mostrat molt proper a totes les comunitats, que ha volgut conèixer i tractar personalment. També cada setmana escriu a Catalunya Cristiana la seva secció Un nou llindar. En la Conferència Episcopal Tarraconense és el bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi i de Pastoral Obrera.

La basílica de la Sagrada Família acollirà el 19 de novembre una Missa en Acció de Gràcies pel seu servei a l’Església que pelegrina a Barcelona. El 25 de novembre està previst que el bisbe electe de Mallorca iniciï el seu ministeri episcopal a la diòcesi balear en una Missa que es celebrarà a la Catedral de Palma de Mallorca.

En un escrit adreçat als diocesans de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull els anima a valorar "sobretot el diàleg, la trobada personal, la informació transparent, la necessitat de netedat de cor a l'hora d'escoltar-nos i d'interpretar-nos". Diu que en aquest any que ja porta com a administrador apostòlic, ha experimentat que "quan l'Evangeli és presentat a partir de la realitat que viu la gent, es recupera l'interès pel coneixement i el seguiment de Jesús". Pel que fa als més de vuit anys com a bisbe auxiliar de Barcelona, afirma: "No tenc paraules per agrair tot el bé que he rebut i tot el que he après, vivint el goig de l'amistat i del servei pastoral, tal com Jesús ens ho demana quan esn diu que som els seus amics".

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció