En directe

Fabricació Pròpia

ABUSOS SEXUALS

SANITAT

Tània Verge: "El cas Rubiales ha sigut una oportunitat excel·lent per ajudar-nos a entendre què és la manca de consentiment"

La consellera d'Igualtat i Feminismes parla del Pla d'Equitat Menstrual, que permetrà a les farmàcies dispensar productes menstruals gratuïts

5 octubre 2023

Redacció

Comparteix

"El cas Rubiales ha sigut una oportunitat excel·lent per ajudar-nos a entendre què és la manca de consentiment, l'assetjament en l'entorn laboral i l'acompanyament social en la denúncia". Són paraules de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una entrevista a 'La Caravana' amb Núria Ros.

La consellera Tània Verge, durant l'entrevista

La conversa ha versat sobre masclisme i feminisme, però també i sobretot, sobre el Pla d'Equitat Menstrual. I és que a partir del primer trimestre de 2024, uns 2,5 milions de dones i persones amb la regla a tota Catalunya se'n podran beneficiar d'aquesta iniciativa implantada per la conselleria d'Igualtat i Feminismes i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya.

Això vol dir que podran obtenir, de manera gratuïta a les farmàcies, productes menstruals reutilitzables com calces i copes menstruals o compreses.

Verge ha explicat el pla en l'entrevista, on ha destacat que la col·laboració amb les farmàcies té tres avantatges:

- La cobertura a tot el territori

- La formació específica sobre menstruació a farmacèutics

- El focus sobre els drets sexuals i reproductius

A més, assegura Verge, la distribució de productes reutilitzables permet conscienciar de l'impacte que els productes mensuals tenen sobre la salut de les dones i les persones amb regla i, sobretot, lluita contra la pobresa menstrual. "El 44% de les dones no trien el producte de la seva elecció per raons econòmiques", diu, apel·lant a l'informe Òmnibus de la Generalitat de Catalunya del Centre d'Estudis d'Opinió. "La pobresa menstrual ens impacta en el nostre dia a dia un cop al mes".

Entrevista a la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024