En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Tibidabo: Pregària en la nit de Cap d'Any a prop dels 200 anys de Don Bosco i els 50 de l'exposició perpètua del Santíssim

El Temple Expiatori del Tibidabo acull aquesta nit de Cap d'Any una vetlla de l'Adoració Nocturna, bona alternativa espiritual a les estones lúdiques, amb festa…

31 desembre 2014

Redacció

Comparteix
El Temple Expiatori del Tibidabo acull aquesta nit de Cap d'Any una vetlla de l'Adoració Nocturna, bona alternativa espiritual a les estones lúdiques, amb festa familiar, música o joc, que tots podem tenir per donar la benvinguda al 2015. Aquest any, el trànsit d'un any a un altre arriba a les portes de l'inici dels actes principals amb motiu dels 200 anys del naixement de Sant Joan Bosco, fundador dels salesians. Aquesta congregació, que gestiona i atén la basílica al cim de Barcelona, viurà una Eucaristia el diumenge 1 de febrer a les 10.30 hores, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach. El temple, a més, es prepara per celebrar els 50 anys d'exposició perpètua, un esdeveniment que es viurà el 2016.

Gregorio Peña, membre del Consell de l'Obra del Temple del Tibidabo, ha recordat que "sovint tots ens veiem afectats per les festes a nivell comercial, que ja es fan presents al carrer al novembre, i oblidem que el centre de la celebració és el naixement de Nostre Senyor Jesucrist". Així ha justificat el fet que, en la nit de Cap d'Any, es visqui l'esperit de Nadal, present fins a l'Epifania. Sobre el Tibidabo, Peña ha explicat que "en aquesta basílica el Santíssim porta gairebé mig segle exposat permanentment, sense cap interrupció, i l'entrada del nou any no pot ser una excepció a aquesta possibilitat de fer adoració perpètua". També ha anunciat que, d'aquí a un any i mig, es viurà el cinquantenari de l'exposició ininterrumpuda de Jesús sagramentat.
La vetlla comença a les 23.00 hores amb l'Eucaristia. Des de Barcelona, surt a les 22.30 h. un autobús posat per la comunitat salesiana del temple des de l'Avinguda Vallcarca 14, al costat de la Plaça Lesseps. Després de la vetlla, tornarà al mateix lloc. Gregorio Peña ha recordat, a més, que "a tots ens costa, en un dia com el 31 de desembre, fer una celebració de caràcter religiós, però és important donar importància al sentit autèntic de les festes nadalenques, que és la presència de Déu entre nosaltres".
Podeu escoltar aquí (des del minut 28'30") tota l'entrevista a Gregorio Peña.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció