En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

Tibidabo: Pregària en la nit de Cap d'Any a prop dels 200 anys de Don Bosco i els 50 de l'exposició perpètua del Santíssim

El Temple Expiatori del Tibidabo acull aquesta nit de Cap d'Any una vetlla de l'Adoració Nocturna, bona alternativa espiritual a les estones lúdiques, amb festa…

31 desembre 2014

Redacció

Comparteix
El Temple Expiatori del Tibidabo acull aquesta nit de Cap d'Any una vetlla de l'Adoració Nocturna, bona alternativa espiritual a les estones lúdiques, amb festa familiar, música o joc, que tots podem tenir per donar la benvinguda al 2015. Aquest any, el trànsit d'un any a un altre arriba a les portes de l'inici dels actes principals amb motiu dels 200 anys del naixement de Sant Joan Bosco, fundador dels salesians. Aquesta congregació, que gestiona i atén la basílica al cim de Barcelona, viurà una Eucaristia el diumenge 1 de febrer a les 10.30 hores, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach. El temple, a més, es prepara per celebrar els 50 anys d'exposició perpètua, un esdeveniment que es viurà el 2016.

Gregorio Peña, membre del Consell de l'Obra del Temple del Tibidabo, ha recordat que "sovint tots ens veiem afectats per les festes a nivell comercial, que ja es fan presents al carrer al novembre, i oblidem que el centre de la celebració és el naixement de Nostre Senyor Jesucrist". Així ha justificat el fet que, en la nit de Cap d'Any, es visqui l'esperit de Nadal, present fins a l'Epifania. Sobre el Tibidabo, Peña ha explicat que "en aquesta basílica el Santíssim porta gairebé mig segle exposat permanentment, sense cap interrupció, i l'entrada del nou any no pot ser una excepció a aquesta possibilitat de fer adoració perpètua". També ha anunciat que, d'aquí a un any i mig, es viurà el cinquantenari de l'exposició ininterrumpuda de Jesús sagramentat.
La vetlla comença a les 23.00 hores amb l'Eucaristia. Des de Barcelona, surt a les 22.30 h. un autobús posat per la comunitat salesiana del temple des de l'Avinguda Vallcarca 14, al costat de la Plaça Lesseps. Després de la vetlla, tornarà al mateix lloc. Gregorio Peña ha recordat, a més, que "a tots ens costa, en un dia com el 31 de desembre, fer una celebració de caràcter religiós, però és important donar importància al sentit autèntic de les festes nadalenques, que és la presència de Déu entre nosaltres".
Podeu escoltar aquí (des del minut 28'30") tota l'entrevista a Gregorio Peña.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció