En directe

L'Evangeli del dia

RÀDIO ESTEL

Toni Comín, satisfet i esperançat per les decisions d’Europa

El text del Consell d’Europa, que ara es debatrà a l'Assemblea, reclama la reforma de la sedició per evitar penes "desproporcionades". D’altra banda, recordem que…

4 juny 2021

Comparteix
El text del Consell d’Europa, que ara es debatrà a l'Assemblea, reclama la reforma de la sedició per evitar penes "desproporcionades". D’altra banda, recordem que aquesta setmana, el Tribunal General de la Unió Europea ha retornat temporalment la immunitat com a eurodiputats a Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín. En declaracions a Ràdio Estel, l’eurodiputat de Junts ha explicat aquest divendres que, “d’aquí un any, se sabrà si ells podran tenir la immunitat definitiva”, i  també ha explicat que poden fer a partir d’ara. “Tenim previst viatjar per tota la Unió Europea. Però hem de forçar Espanya perquè retiri l'euroordre. Hem de ser pacients. Llavors podrem prendre la decisió de tornar”, ha comentat De fet, segons Comín, “aquestes darreres decisions d’Europa resulten una bufetada immensa a Espanya”.  
D’altra banda, també en el programa A Primera Hora,  Toni Comín ha parlat aquest divendres sobre la taula de diàleg. I és que aquest dijous ens assabentàvem que el govern espanyol posarà sobre la taula de negociació amb Catalunya una proposta de reforma del finançament, complir amb les inversions, mesures per evitar la judicialització, la descentralització d'ajudes i subvencions, i la gestió autonòmica del 0,7% de l'IRPF. Comín ha dit que el que ha de fer “el govern de Pedro Sanchez és deixar clar cap a on vol anar”. En aquest sentit, ha afegit que “el conflicte català amb Espanya es resol traient tota la repressió i alhora amb l'autodeterminació”. Sobre els indults, l’eurodiputat de Junts per Catalunya s’ha mostrat content pels presos, però ha assegurat que, “des del punt de vista polític, els indults no resolen absolutament res”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció