En directe

Cocodril Club

SOCIETAT

Toni Picó: "Cal mantenir el to rebaixat i entrar en el debat polític"

Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Arcadi Oliveres, economista i activista social, han…

15 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Arcadi Oliveres, economista i activista social, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la nova situació política a Catalunya dues setmanes després dels canvis en els governs espanyol i català. Picó ha destacat que "s'ha entrat en una etapa en què és desitjable que no hi hagi exabruptes i que es busquin fórmules per parlar, amb una reunió que es produirà entre el president Pedro Sánchez amb Quim Torra, després de la primera amb el lehendakari Iñigo Urkullu". En aquesta línia, ha afegit que "és important mantenir el to rebaixat i entrar en el debat polític que sigui necessari, perquè qualsevol línia és legítima".
Per la seva banda, Pérez Francesch ha assegurat que "és una etapa diferent i nova", tot i que s'ha mostrat preocupat "per uns problemes que són els mateixos, sobretot la crisi constitucional que s'ha produït a Espanya per l'aplicació de l'article 155". Políticament, ha mostrat el seu neguit "davant la possibilitat que la classe política espanyola accepti que Catalunya és un problema per a l'Estat i que cal donar una resposta". El professor de Dret Constitucional ha lamentat que "en l'anterior govern, del Partit Popular, no s'ha fet res", i ha reivindicat la convivència "entre un discurs legitimista i un altre possibilista dins l'executiu de Catalunya". Arcadi Oliveres ha assegurat que "és impensable que es pugui normalitzar la situació quan hi ha polítics innocents a la presó". També ha dit que "s'ha d'afrontar seriosament la qüestió territorial a l'Estat espanyol", i ha reclamat que es tingui present "la manifestació del cap de setmana passat a les tres províncies basques". A partir d'aquí, Oliveres ha demanat "un govern, tant a Catalunya com a Madrid, que atengui els problemes socials".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 15 de juny.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció