En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Toni Picó: "Convocar eleccions no era l'única opció"

Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, Alexander Golovin, analista polític i membre del grup Catalans Lliures, i Toni Picó, advocat i exdiputat…

14 febrer 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, Alexander Golovin, analista polític i membre del grup Catalans Lliures, i Toni Picó, advocat i exdiputat d'Unió., han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política espanyola, molt marcada pel conflicte a Catalunya i pel projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, rebutjat aquest dimecres en el debat d’esmenes a la totalitat. Picó ha dit que "l'opció de convocar eleccions és una però no pas l'única, perquè també Pedro Sánchez podia proposar una qüestió de confiança o bé pot dir que considera que el programa es pot continuar desplegant". En aquesta línia, ha aclarit que "tothom està pensant ara en les eleccions municipals, europees i en algunes comunitats autònomes, cosa que quedaria una mica distorsionat amb unes generals poques setmanes abans dels 26 de maig".
Per la seva banda, Lluís Sols ha dit que "no tindrien gaire sentit unes eleccions a l'abril, un mes abans de les municipals, cosa que faria que molts ciutadans pensessin que els polítics van a la seva". Sobre la moció de confiança, el professor ha expressat dubtes "davant la possibilitat que els independentistes hi donessin suport". I Golovin ha expressat la seva preferència "per una situació d'inestabilitat màxima i, en qualsevol cas, que portin algun benefici a l'independentisme català". I aquí ha dit que "les eleccions poden beneficiar el front comú independentista" que condicioni els equilibris parlamentaris del govern espanyol. "Els independentistes, però, no estan fent ni dient el que toca, i estan renunciant en forma de rendició als propis plantejaments", ha conclòs.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 14 de febrer.
Pedro Sánchez i el seu govern es troben ara en una situació de màxima feblesa, tenint en compte que caldrà afrontar l’any amb els comptes prorrogats i sense una mínima solidesa d’aliances parlamentàries. Però està clar que ja no arribarà fins al 2020, com finalment s'ha confirmat aquest divendres al matí, amb l'anunci de convocatòria d'eleccions generals per al 28 d'abril. D’altra banda, continua la situació complexa dins el procés de diàleg polític sobre Catalunya, amb la manifestació de diumenge passat, convocada per PP i Ciutadans i amb el suport de Vox i una presència massiva de ciutadans, i la necessitat de seguir buscant ponts per desencallar la problemàtica sorgida aquests últims anys, especialment amb el punt del dret a l’autodeterminació, la possibilitat d’un nou Estatut o altres possibles vies de sortida.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció