En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Toni Picó: "Convocar eleccions no era l'única opció"

Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, Alexander Golovin, analista polític i membre del grup Catalans Lliures, i Toni Picó, advocat i exdiputat…

14 febrer 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, Alexander Golovin, analista polític i membre del grup Catalans Lliures, i Toni Picó, advocat i exdiputat d'Unió., han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política espanyola, molt marcada pel conflicte a Catalunya i pel projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, rebutjat aquest dimecres en el debat d’esmenes a la totalitat. Picó ha dit que "l'opció de convocar eleccions és una però no pas l'única, perquè també Pedro Sánchez podia proposar una qüestió de confiança o bé pot dir que considera que el programa es pot continuar desplegant". En aquesta línia, ha aclarit que "tothom està pensant ara en les eleccions municipals, europees i en algunes comunitats autònomes, cosa que quedaria una mica distorsionat amb unes generals poques setmanes abans dels 26 de maig".
Per la seva banda, Lluís Sols ha dit que "no tindrien gaire sentit unes eleccions a l'abril, un mes abans de les municipals, cosa que faria que molts ciutadans pensessin que els polítics van a la seva". Sobre la moció de confiança, el professor ha expressat dubtes "davant la possibilitat que els independentistes hi donessin suport". I Golovin ha expressat la seva preferència "per una situació d'inestabilitat màxima i, en qualsevol cas, que portin algun benefici a l'independentisme català". I aquí ha dit que "les eleccions poden beneficiar el front comú independentista" que condicioni els equilibris parlamentaris del govern espanyol. "Els independentistes, però, no estan fent ni dient el que toca, i estan renunciant en forma de rendició als propis plantejaments", ha conclòs.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 14 de febrer.
Pedro Sánchez i el seu govern es troben ara en una situació de màxima feblesa, tenint en compte que caldrà afrontar l’any amb els comptes prorrogats i sense una mínima solidesa d’aliances parlamentàries. Però està clar que ja no arribarà fins al 2020, com finalment s'ha confirmat aquest divendres al matí, amb l'anunci de convocatòria d'eleccions generals per al 28 d'abril. D’altra banda, continua la situació complexa dins el procés de diàleg polític sobre Catalunya, amb la manifestació de diumenge passat, convocada per PP i Ciutadans i amb el suport de Vox i una presència massiva de ciutadans, i la necessitat de seguir buscant ponts per desencallar la problemàtica sorgida aquests últims anys, especialment amb el punt del dret a l’autodeterminació, la possibilitat d’un nou Estatut o altres possibles vies de sortida.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció