El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns, en una entrevista a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, que "el país està a prova", referint-se al procés i a l'actual situació social i política de Catalunya. En aquesta línia, ha assegurat que "tothom s'ha de sentir interpel·lat i pot fer coses". Torra ha animat els catalans a adreçar-se al govern espanyol, perquè "no es pot governar Espanya sense parlar amb Catalunya". Igualment ha dit, referint-se a la sentència i als dirigents independentistes que estan a la presó, que "els que ens sentim cristians sentim la justícia com a part del nostre pensament".
En un altre moment, Quim Torra s'ha referit a les polèmiques d'aquests dies sobre les crides al diàleg i les condemnes a la violència. "El món no ha entès que Pedro Sánchez no hagi atès les trucades del president de Catalunya", ha destacat. D'altra banda, ha afegit que "és fals que la Generalitat ordenés res als professionals de l'hospital Sant Pau durant la visita del president espanyol, Pedro Sánchez". Sobre la proposta sobiranista, el president català ha dit que el bloc que li dona suport "seguirà insistint per trobar una solució per al nostre país", i que "la millor via és la independència". Per tancar aquest punt, Torra ha assegurat que l'independentisme "és un moviment que guanyarà en la seva tenacitat, en els seus valors de la no-violència i de la democràcia". Ha conclòs que "cal sortir al món amb la bandera del diàleg i la no-violència". Torra ha destacat que "els mitjans de comunicació han d'explicar la veritat del que passa", i que "totes les reflexions que es facin des dels mateixos mitjans són vitals".
A partir de preguntes més personals, el president de la Generalitat ha comentat que se sent especialment "compromès amb l'Església dels pobres, com també amb el moviment ecumènic, després d'haver participat en la Trobada Europea de Taizé a Roma". Ha subratllat igualment que té "Pere Casaldàliga, Hilari Raguer i Carrasco i Formiguera com a referents, així com capellans que treballen a barris obrers com Bellvitge o la Mina". A l'inici de l'entrevista, Quim Torra ha felicitat Ràdio Estel: "Enhorabona per aquests 25 anys. Us animo a continuar endavant".També, en un altre moment, ha expressat la seva admiració per la humanitat de Jesús, del qual ha destacat que "va ser una persona que lluitava contra les injustícies del seu temps", motiu pel qual "la seva figura és d'una gran transcendència".
Una visita històrica per als nostres mitjans
L'entrevista a Quim Torra ha estat realitzada per Joan Trias, acompanyat a l'estudi pel director de la cadena, Jaume Aymar, i per la cap de redacció de Catalunya Cristiana, Carme Munté. S'ha emmarcat en una visita del president de la Generalitat que dona continuïtat a les que van fer alguns dels seus predecessors. Té un valor especial tenint en compte que es produeix el dia en què Ràdio Estel compleix oficialment 25 anys. Va ser el 28 d'octubre de 1994 quan Ricard Maria Carles, aleshores arquebisbe de Barcelona, va beneir els primers locals de l'emissora, moment que va donar pas a un acte institucional en què van intervenir també el bisbe Joan Carrera, el qui era president del Parlament en aquell moment Joaquim Xicoy, el primer director de l'emissora Francesc Viñas i l'aleshores director general de Radiodifusió de la Generalitat Agustí Gallart, entre altres persones vinculades al mitjà. La data de referència està també molt lligada a l'inici de les emissions regulars, a l'estiu del mateix 1994.
Ràdio Estel està vinculada a l’Església a través de la Fundació Missatge Humà i Cristià, de l’Arquebisbat de Barcelona, i alhora és un mitjà obert a la societat catalana, sensible a acollir les propostes de l’humanisme cristià i plural en l’aspecte social, polític i religiós. Durant aquest 28 d’octubre, Ràdio Estel oferirà, dins la seva programació, missatges de personalitats de l'Església i la societat, en què saludaran els oients i felicitaran pels 25 anys. Creiem que pot ser una bona manera de compartir, dins el panorama radiofònic, audiovisual i mediàtic en general, un moment de satisfacció per l’oferta que ofereix l’emissora.
Els 25 anys de Ràdio Estel són una etapa de gran riquesa tant per a tot un projecte fet realitat com per al panorama audiovisual a casa nostra. Des de l’inici, amb la primera freqüència del 106.6 FM a Barcelona, s’ha apostat per un model de radiofórmula musical, amb una selecció acurada i molt pensada per a l’acompanyament de l’oient, combinada amb programes i petits espais de contingut social, de pensament, d’espiritualitat i de cultura. A més, s'ofereix cada dia servei religiós, amb Laudes i Vespres des de Montserrat i un breu comentari de l'evangeli (entre altres propostes), i els diumenges també la Missa de Montserrat al matí i des de la Catedral de Barcelona a la tarda. Aquesta estructura, amb accents i matisos, s’ha mantingut i ha connectat amb una part important de la societat catalana, que coneix béi valora l’oferta. En aquest quart de segle, les freqüències han crescut, i la nostra veu arriba a la majoria del territori de Catalunya i Andorra.
En algun moment de la seva història, han passat per Ràdio Estel personatges tan rellevants de la comunicació com Òscar Dalmau, Marta Cailà, Joan Maria Pou, Xavier Puig, Helena Garcia Melero, Tomàs Molina, Txell Barrionuevo, Joan Corbella, Ramon Castelló, Miquel Murga, Francesc Rosaura, Quim Morales, Eduard Berraondo, Marta Torné, Víctor Lozano i Susanna Guasch, entre molts altres. El panorama ha canviat des que es va començar a dissenyar i plantejar l’emissora, a partir de les primeres inquietuds sorgides els anys 80 en el si de l’Església i de moltes comunitats cristianes. Ara Ràdio Estel viu el present i mira al futur amb la voluntat de continuar al servei de la nostra societat des d’una opció fidel a les arrels i oberta a la diversitat.