En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Torra ha fet bé d'anar a la inauguració dels Jocs Mediterranis"

Ignasi Planas, militant de Reagrupament, Carles Armengol, membre de l'Assemblea Nacional Catalana i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i David…

22 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Ignasi Planas, militant de Reagrupament, Carles Armengol, membre de l'Assemblea Nacional Catalana i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i David Feltrer, graduat en Filosofia per la UNED i militant del PP, han analitzat aquest divendres la situació política de cara a l'hora de la veritat per a un diàleg que doni resultats sobre el futur de Catalunya. Amb la immediatesa de la trobada del rei Felip VI i Pedro Sánchez amb Quim Torra el mateix vespre en la inauguració dels Jocs Mediterranis a Tarragona, Armengol ha comentat que "el president Torra fa bé d'anar a Tarragona i també de plantejar les qüestions que va adreçar al Rei, perquè no pot fer un 'ara surto i ara m'amago', cosa que ha destapat un paper confús i un poc reconeixement com a actor polític"

Feltrer ha comentat que, "el Rei va exercir el seu dret a defensar-se i va donar la seva opinió, sense que això impliqui que té capacitat d'acció política". En aquesta línia, ha aclarit que "no està tan clar que cometés cap ingerència política", i ha conclòs que Felip VI "no va legitimar en cap moment la violència". Igualment el filòsof ha destacat que "el victimisme és una de les principals armes que té el nacionalisme". Per la seva banda, Planas ha defensat també "que el president Torra sigui present a l'acte inaugural dels Jocs Mediterranis, que és una activitat important que es fa a Catalunya"
Sobre la propera reunió dels presidents català i espanyol a la Moncloa, Ignasi Planas ha comentat que "és positiva en ella mateixa, però no donarà previsiblement cap resultat almenys immediat tangible". El militant del PDeCAT ha afegit que "molts catalans esperen un gest d'acostament de presos polítics a centres penitenciaris catalans". David Feltrer ha dit que "el president català ha de complir la llei, i sap que la via unilateral ha fracassat", tot i que ha admès que "no està clar que faci alguna cosa per situar-se en la legalitat, però ara és una utopia irrealitzable". Finalment ha aclarit que "no es persegueix ningú per les seves idees, sinó per fets". Carles Armengol ha dit que "el tema de complir o no la llei té trampes perquè, per exemple en el delicte d'odi, s'està fent un ús que pot fer pensar en el delicte d'opinió".  D'altra banda, ha recordat que "aquest diàleg és important, però no donarà fruits a curt termini, tot i que aquest govern, que no és gaire sòlid, pot donar sorpreses" més a llarg termini.
En aquesta edició del programa El Mirador de l'actualitat', hem comentat la difícil entrada en la dinàmica del diàleg, tant entre els governs català i espanyol com entre les diverses forces polítiques a Catalunya. Ens hem preguntat, en definitiva, si la reunió de Quim Torra i Pedro Sánchez, finalment el 9 de juliol, pot servir per desencallar els famosos 47 punts plantejats en el seu moment per Puigdemont a Rajoy.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 22 de juny.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció