En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Torrens compara la reunió Torra-Sánchez amb Tarradellas-Suárez

Aquest dilluns, per fi va haver diàleg a La Moncloa. Què va significar la reunió d’ahir? Quines intencions poden haver de cara a la propera…

10 juliol 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dilluns, per fi va haver diàleg a La Moncloa. Què va significar la reunió d’ahir? Quines intencions poden haver de cara a la propera trobada de setembre? De 8 a 9 del matí, a la Fórmula Estel, hem parlat amb Xavier Torrens, professor de ciència política de la Universitat de Barcelona: “El govern espanyol té les mans lligades fins el 2020, però Catalunya sap que en aquests dos anys no hi haurà referèndum d'autodeterminació, i vistes les limitacions, el millor és fer un anàlisi estratègic", ha analitzat Torrens.
El professor de la UB ha recordat una altra reunió: "La d'ahir va ser una reunió possiblement semblant a la del 27 de juny de 1977, quan el president Tarradellas es va reunir amb Suárez, sense resultats pràctics a curt termini, però simbòlicament va ser molt important, perquè el govern espanyol sortia de la dictadura, no volia reestablir la Generalitat i va acabar restablint la Generalitat. Catalunya no serà independent en aquests dos anys però podria tenir unes quotes d'autogovern que mai, en els darrers 40 anys, hem vist”.
Cauen dos dels ministres més importants del govern de Theresa May
És el reflexe d'una situació d'escissió, gairebé. Davis i Johnson eren apostes personals de May. La clau britànica ha estat establir les condicions de la sortida”, ha valorat Joan Palomés, periodista del diari La Jornada.
I en plana cultural hem parlat de la 18ª edició del Festival de Sant Pere de Rodes amb Carles Lama, director artístic del Festival, que comença el proper 13 de juliol.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció