En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Tot projecte humà se sosté sobre l'adhesió lliure i democràtica de les persones"

"Tot projecte humà se sosté sobre l'adhesió lliure i democràtica de les persones. Cal convèncer i persuadir, cal el debat polític i social respectuós, cal…

14 octubre 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix
"Tot projecte humà se sosté sobre l'adhesió lliure i democràtica de les persones. Cal convèncer i persuadir, cal el debat polític i social respectuós, cal l'intercanvi d'opinions i la recerca comuna de solucions negociades". Així ho afirmen els bisbes catalans en una nota que han fet pública arran de la sentència als líders del procés i en què apel·len a la misericòrdia.  Els bisbes fan una nova crida al diàleg "entre els governs espanyol i català que permeti anar trobant una solució política adequada, sabent que dialogar significa renunciar en part al que un voldria per tal d'aproximar-se a l'altre i imaginar entre tots una solució satisfactòria"
La nota dels bisbes recorda que "l'assoliment d'un recte ordre social que permeti el desenvolupament harmònic de tota la societat necessita alguna cosa més que l'aplicació de la llei". En aquest sentit, citen el papa Joan XXIII en el seu discurs d'obertura del Concili Vaticà II: "És preferible fer servir el remei de la misricòrdia que no pas empunyar les armes de la severitat; i pensa que no és precisament condemnant [...], com cal atendre a les necessitats del nostre temps". Dit això, recorden que "cal respectar la sentència emanada del poder judicial d'un Estat de dret, així com les eventuals decisions que puguin venir dels tribunals europeus".
Els bisbes reconeixen que "Catalunya no és una societat violenta", però constaten "que en els darrers anys ha minvat la qualitat de la convivència per la via del refredament, de la ignorància o del menyspreu". Per això recorden que "la convivència és un bé preciós que cal salvaguardar: la persona és primer que la idea, la unitat preval sobre el conflicte, el tot per sobre de la part i, per això, l'instrument essencial és la paraula i, per tant, el diàleg esdevé fonamental".

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció