En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Totes les fotos estan protegides pel dret d'autor del qui les fa”

Un mitjà pot usar qualsevol imatge penjada a la xarxa per il·lustrar una notícia? Què passa amb els fotoperiodistes? El programa ‘A Primera Hora’ de…

22 febrer 2021

Comparteix
Un mitjà pot usar qualsevol imatge penjada a la xarxa per il·lustrar una notícia? Què passa amb els fotoperiodistes? El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns de les fotografies d’aquestes nits de protestes a diverses ciutats catalanes. Jose Luis Pavón, advocat especialista en dret digital de Digestum Legal, ha explicat on estan els límits de la llei de protecció de dades. “Totes les fotografies estan protegides pel dret autor del qui les fa”, ha dit. Per tant, les imatges que una persona penja a les xarxes només les pot usar la persona que les fa. 
Pavón, però, ha aclarit que hi ha una excepció contemplada per la Llei espanyola de Protecció de Dades: si les fotografies es fan servir per il·lustrar notícies d’actualitat. La norma diu que “sí que es poden utilitzar, per les xarxes socials, els treballs i articles sobre temes d’actualitat difosos públicament”, però “sempre s’ha de citar la font i l’autor de la imatge”. Jose Luís Pavón ha assegurat que els drets d’autor sempre prevalen. Digestum Legal recomana que, “si es penja una imatge en qualsevol xarxa social, es detalli quin tipus de llicència s’aplicarà en la fotografia” i, per tant, si es pot compartir o no. 
Pots tornar a escoltar-ho AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció