En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Totes les fotos estan protegides pel dret d'autor del qui les fa”

Un mitjà pot usar qualsevol imatge penjada a la xarxa per il·lustrar una notícia? Què passa amb els fotoperiodistes? El programa ‘A Primera Hora’ de…

22 febrer 2021

Comparteix
Un mitjà pot usar qualsevol imatge penjada a la xarxa per il·lustrar una notícia? Què passa amb els fotoperiodistes? El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns de les fotografies d’aquestes nits de protestes a diverses ciutats catalanes. Jose Luis Pavón, advocat especialista en dret digital de Digestum Legal, ha explicat on estan els límits de la llei de protecció de dades. “Totes les fotografies estan protegides pel dret autor del qui les fa”, ha dit. Per tant, les imatges que una persona penja a les xarxes només les pot usar la persona que les fa. 
Pavón, però, ha aclarit que hi ha una excepció contemplada per la Llei espanyola de Protecció de Dades: si les fotografies es fan servir per il·lustrar notícies d’actualitat. La norma diu que “sí que es poden utilitzar, per les xarxes socials, els treballs i articles sobre temes d’actualitat difosos públicament”, però “sempre s’ha de citar la font i l’autor de la imatge”. Jose Luís Pavón ha assegurat que els drets d’autor sempre prevalen. Digestum Legal recomana que, “si es penja una imatge en qualsevol xarxa social, es detalli quin tipus de llicència s’aplicarà en la fotografia” i, per tant, si es pot compartir o no. 
Pots tornar a escoltar-ho AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024