En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

'Tots els camins de Déu', una pel·lícula per entendre un personatge "molt estigmatitzat": Judas Iscariot

El 4 de març es va estrenar a Barcelona la pel·lícula Tots els camins de Déu, en la que s'explora la figura de Judas Iscariot en…

14 març 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
El 4 de març es va estrenar a Barcelona la pel·lícula Tots els camins de Déu, en la que s'explora la figura de Judas Iscariot en clau al·legòrica. A la Fórmula Estel d'aquest dilluns hem parlat amb la seva directora, la Gemma Ferraté.
"Volíem fer una pel·lícula que parlés de la culpa i el perdó, i vam trobar que Judas és un dels màxims representants de la nostra història. Vam decidir donar-li una mica de veu, l'espai que no explica La Bíblia, des de que traeix Jesús fins que es suïcida". 
L’evangeli de Mateu (capítol 27, versicles 3-5) explica així l’últim acte de la vida de Judes Iscariot: “Després de trair el seu millor amic per trenta monedes de plata, Judes va voler tornar la recompensa i entregar-se en lloc de Jesús. Els clergues i els líders no ho van permetre. Llavors, va fugir i es va penjar”. 
"El film també parla de redempció, d'amistat i d'amor, perquè una cosa porta a l'altra", ha afegit la Gemma Ferraté, que debuta com a directora amb aquest film.
La sra. Ferraté ha volgut "entendre una mica" un personatge "molt estigmatitzat": "Està molt poc representat i se li ha donat molt poca veu en la història de l'art: sempre se l'ha vist en l'Últim Sopar, però mai sol", ha apuntat. Dins la invenció que la pel·lícula fa de la història de Judas Iscariot, no s'ha volgut fer "cap mena de transgressió" dels trets verídics. La directora de Tots els camins de Déu ha advertit que la pel·lícula gairebé no té diàlegs ni acció, i demana paciència per entrar-hi.
Escolta l'entrevista sencera a Gemma Ferraté (minut 29)

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció