En directe

El rosari

RÀDIO ESTEL

"Tots esperem la dissolució d'ETA"

Ha arribat ja el desarmament d’ETA oficial? O encara no? Aquest proper dissabtees preveu la dissolució total, o almenys el lliurament de les armes, de…

6 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix

Ha arribat ja el desarmament d’ETA oficial? O encara no? Aquest proper dissabtees preveu la dissolució total, o almenys el lliurament de les armes, de la que ha estat durant molts anys la pitjorbanda terrorista de la història d’Espanya. Per aquest motiu, han participat aquest dijous en el programa El Miradorde l’Actualitat l’expresident de l’Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme, RobertManrique, víctima del atemptat d’Hipercor, el periodista SalvadorAragonès i la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font. Manrique ha explicat, com a víctima de l'atemptat del 19 de juny de 1987, que en el terrorisme no mereixen més importància unes  víctimes d’ETA que no pas altres, dins el conjunt dels qui han patit atemptats. “És un error qualificar els atemptats enfunció de si són millors o pitjors pel nombre de víctimes, perquè hem de tenir en consideració totes les víctimes”, ha dit.

Manrique ha afegit, a més, que “és probable que a dia d’avui encarahi hagi zulos d’ETA tant a Espanya com a França”. Manrique ha comentat, en la mateixa línia, que“ETA ha assassinat 582 persones al País Basc i, com a punt per destacar, l’organitzacióterrorista no va posar cap bomba a cap hipermercat d'Euskadi”. Aragonès ha destacat les mentides que tants cops ha ditETA. “Ha enganyat tants cops amb eltema de lliurar les armes, que al final no t’acabes creient res”. Igualment ha subratllat que "a dia d’avui hiha 200 atemptats per part d’ETA que encara no s’han resolt"

Des de la coincidència entre els tres membres de la taula en el sentit que ETA no ha actuat mai per vies democràtiques, Font ha destacat que “el que hauria de fer ETA és actuar per lavia pacífica”. Per a Manrique, “ETA ha destrossat la vida a molta gent, i el més important ara és que això no passarà més”. Durant el programa, ha recordat el constant clam social d'exigència als terroristes perquè deixin de fer mal a la societat i a lagent innocent, "cosa que ara s'ha complert des del 20 d'octubre de 2011".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 6 d'abril

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció