En directe

La Missa de cada dia

SOCIETAT

"Tots tenim alguna responsabilitat en el Cas Palau"

Xavier Puigdollers, advocat i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, i Lluís Sols, professor i col·laborador de Cristianisme i Justícia,…

15 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Xavier Puigdollers, advocat i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, i Lluís Sols, professor i col·laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la sentència del Cas Palau. Sols ha dit que "ja s'esperava que no seria gaire forta, ja que els acusats havien col·laborat amb la justícia", i ha subratllat "la gran responsabilitat d'Artur Mas, tot i que no sigui autor directe dels delictes jutjats". Per la seva banda, Puigdollers ha comentat que "les condemnes, molt dures per a uns i molt suaus per a altres, reflecteixen que hi ha aspectes de la investigació que no queden clares, com ara el fet que no queda acreditat que els concursos d'obra pública no estiguessin ben convocats i ben resolts, fet que eximeix l'Administració pública de qualsevol irregularitat". També ha recordat que "no hi ha condemna a cap dirigent polític i tampoc a Convergència penalment com a partit".

Sols ha destacat, en un altre moment, que "tots tenim alguna responsabilitat en el Cas Palau, amb tot el que va passar, perquè el fet que hi hagi un Fèlix Millet no hauria arribat a aquestes dimensions si els qui ho sabien, que són molts, haguessin fet alguna cosa abans del 2009". En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la sentència del Cas Palau, amb les culpes i condemnes a un espoli de grans dimensions, especialment la condemna a Fèlix Millet (9 anys i 8 mesos de presó) i Jordi Montull (7 anys i mig), després d’una petició de pena molt rebaixada per la Fiscalia arran de la confessió, com també el finançament irregular de Convergència i la condemna al seu extresorer, Daniel Osácar (4 anys i 5 mesos).

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 15 de gener.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció