En directe

Vespres

MEDICINA

Tranquil·litat davant els nous casos de verola del mico

La doctora Judit Villar insisteix que es necessita un contacte íntim i prolongat per infectar-se. També exposa que a Catalunya no hi ha cap cas sospitós confirmat

20 maig 2022

Redacció

Comparteix

La responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar, Judit Villar, en una entrevista a Ràdio Estel, ha enviat un missatge tranquil·litzador respecte als nous casos de la verola del mico. Ha insistit que es necessita un contacte íntim i prolongat per infectar-se, i ha confirmat que "no es tracta d'una malaltia de transmissió sexual".

Segons dades publicades per l’agència governamental britànica, Public Health England, la verola del mico es va descobrir per primera vegada el 1958 quan es van trobar brots d’una "malaltia similar a la verola" en micos en captiveri per a la recerca.

"No es tracta d'una malaltia de transmissió sexual"

Villar ha detallat que no és una malaltia de transmissió ràpida, i que els estudis, per ara, apunten que la transmissió és fins a dues o tres persones. De totes maneres, ha recomanat tenir prudència, conèixer bé els símptomes i estar alerta. Ha reiterat que és important rentar-se les mans, sobretot després d'estar en espais públics.

Pustules sorgides per la verola del mico.

El Ministeri de Sanitat ha confirmat els primers 7 casos de verola del mico a Madrid, tot i que la doctora Villar ha afirmat que "a Catalunya de moment no hi ha cap cas sospitós confirmat".

Pel que fa a la vacuna de la verola del mico, la responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar creu que "dependrà de la transmissió comunitària que tingui començar-se a plantejar la vacunació universal". Però pronostica que "segurament ens vacunarem tots". Ha aclarit que tots aquells que ja es van posar la vacuna de la verola -la que deixava un senyal molt característic al braç- no se l'han de tornar a posar.

Entrevista a Judit Villar, responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció