En directe

Vespres

MEDICINA

Tranquil·litat davant els nous casos de verola del mico

La doctora Judit Villar insisteix que es necessita un contacte íntim i prolongat per infectar-se. També exposa que a Catalunya no hi ha cap cas sospitós confirmat

20 maig 2022

Redacció

Comparteix

La responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar, Judit Villar, en una entrevista a Ràdio Estel, ha enviat un missatge tranquil·litzador respecte als nous casos de la verola del mico. Ha insistit que es necessita un contacte íntim i prolongat per infectar-se, i ha confirmat que "no es tracta d'una malaltia de transmissió sexual".

Segons dades publicades per l’agència governamental britànica, Public Health England, la verola del mico es va descobrir per primera vegada el 1958 quan es van trobar brots d’una "malaltia similar a la verola" en micos en captiveri per a la recerca.

"No es tracta d'una malaltia de transmissió sexual"

Villar ha detallat que no és una malaltia de transmissió ràpida, i que els estudis, per ara, apunten que la transmissió és fins a dues o tres persones. De totes maneres, ha recomanat tenir prudència, conèixer bé els símptomes i estar alerta. Ha reiterat que és important rentar-se les mans, sobretot després d'estar en espais públics.

Pustules sorgides per la verola del mico.

El Ministeri de Sanitat ha confirmat els primers 7 casos de verola del mico a Madrid, tot i que la doctora Villar ha afirmat que "a Catalunya de moment no hi ha cap cas sospitós confirmat".

Pel que fa a la vacuna de la verola del mico, la responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar creu que "dependrà de la transmissió comunitària que tingui començar-se a plantejar la vacunació universal". Però pronostica que "segurament ens vacunarem tots". Ha aclarit que tots aquells que ja es van posar la vacuna de la verola -la que deixava un senyal molt característic al braç- no se l'han de tornar a posar.

Entrevista a Judit Villar, responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024