En directe

Fórmula Estel

MEDICINA

Tranquil·litat davant els nous casos de verola del mico

La doctora Judit Villar insisteix que es necessita un contacte íntim i prolongat per infectar-se. També exposa que a Catalunya no hi ha cap cas sospitós confirmat

20 maig 2022

Redacció

Comparteix

La responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar, Judit Villar, en una entrevista a Ràdio Estel, ha enviat un missatge tranquil·litzador respecte als nous casos de la verola del mico. Ha insistit que es necessita un contacte íntim i prolongat per infectar-se, i ha confirmat que "no es tracta d'una malaltia de transmissió sexual".

Segons dades publicades per l’agència governamental britànica, Public Health England, la verola del mico es va descobrir per primera vegada el 1958 quan es van trobar brots d’una "malaltia similar a la verola" en micos en captiveri per a la recerca.

"No es tracta d'una malaltia de transmissió sexual"

Villar ha detallat que no és una malaltia de transmissió ràpida, i que els estudis, per ara, apunten que la transmissió és fins a dues o tres persones. De totes maneres, ha recomanat tenir prudència, conèixer bé els símptomes i estar alerta. Ha reiterat que és important rentar-se les mans, sobretot després d'estar en espais públics.

Pustules sorgides per la verola del mico.

El Ministeri de Sanitat ha confirmat els primers 7 casos de verola del mico a Madrid, tot i que la doctora Villar ha afirmat que "a Catalunya de moment no hi ha cap cas sospitós confirmat".

Pel que fa a la vacuna de la verola del mico, la responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar creu que "dependrà de la transmissió comunitària que tingui començar-se a plantejar la vacunació universal". Però pronostica que "segurament ens vacunarem tots". Ha aclarit que tots aquells que ja es van posar la vacuna de la verola -la que deixava un senyal molt característic al braç- no se l'han de tornar a posar.

Entrevista a Judit Villar, responsable de la Unitat de Salut Internacional de l'Hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció