En directe

Fabricació Pròpia

MOBILITAT

Trànsit instal·larà càmeres als túnels per detectar ciclistes, avisar els conductors i evitar accidents

La primera prova pilot es farà abans d'acabar el 2022 en un túnel de la C-59 a Palau de Plegamans

8 abril 2022

Redacció

Comparteix

Trànsit instal·larà càmeres als túnels que detectaran els ciclistes i avisaran la resta de conductors per tal d'evitar accidents. La primera prova pilot es farà abans d'acabar el 2022 en un túnel de la C-59 a Palau de Plegamans, segons la licitació a la qual ha tingut accés Ràdio Estel.

La càmera detectarà la presència de ciclistes al túnel i enviarà la informació a un panell lluminós que estarà a 200 metres més enrere de la mateixa xarxa viària. Així, la resta de conductors estaran avisats i podran aplicar mesures de seguretat, com reduir la velocitat. El responsable d'infraestructures del Servei Català de TrànsitCarlos Garcia, ha explicat a Ràdio Estel que la voluntat del projecte és estendre-ho a altres punts de la xarxa viària catalana, com "punts de muntanya, carreteres amb corves, que nosaltres detectem que hagin tingut dificultat, algun accident. Al final, punts de la xarxa viària catalana que siguin pas habitual de ciclistes i que estiguin presentant dificultats d'accidentalitat", ha detallat Garcia.

Trànsit començarà pels túnels perquè "tenen poca visibilitat i són un punt on les escapatòries poden ser més reduïdes". L'objectiu d'aquest projecte de Trànsit és "fer corredors segurs per als ciclistes", un dels col·lectius vulnerables a la xarxa viària, i així reduir l'accidentalitat.

Així ho ha avançat Sílvia Muñoz a l'informatiu d' "El Matí a Ràdio Estel", presentat per Pol Marsà.

Trànsit instal·larà càmeres als túnels per detectar ciclistes, avisar els conductors i evitar accidents

0:00 / 0:00

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció