En directe

La Missa de cada dia

MOBILITAT

Trànsit instal·larà càmeres als túnels per detectar ciclistes, avisar els conductors i evitar accidents

La primera prova pilot es farà abans d'acabar el 2022 en un túnel de la C-59 a Palau de Plegamans

8 abril 2022

Redacció

Comparteix

Trànsit instal·larà càmeres als túnels que detectaran els ciclistes i avisaran la resta de conductors per tal d'evitar accidents. La primera prova pilot es farà abans d'acabar el 2022 en un túnel de la C-59 a Palau de Plegamans, segons la licitació a la qual ha tingut accés Ràdio Estel.

La càmera detectarà la presència de ciclistes al túnel i enviarà la informació a un panell lluminós que estarà a 200 metres més enrere de la mateixa xarxa viària. Així, la resta de conductors estaran avisats i podran aplicar mesures de seguretat, com reduir la velocitat. El responsable d'infraestructures del Servei Català de TrànsitCarlos Garcia, ha explicat a Ràdio Estel que la voluntat del projecte és estendre-ho a altres punts de la xarxa viària catalana, com "punts de muntanya, carreteres amb corves, que nosaltres detectem que hagin tingut dificultat, algun accident. Al final, punts de la xarxa viària catalana que siguin pas habitual de ciclistes i que estiguin presentant dificultats d'accidentalitat", ha detallat Garcia.

Trànsit començarà pels túnels perquè "tenen poca visibilitat i són un punt on les escapatòries poden ser més reduïdes". L'objectiu d'aquest projecte de Trànsit és "fer corredors segurs per als ciclistes", un dels col·lectius vulnerables a la xarxa viària, i així reduir l'accidentalitat.

Així ho ha avançat Sílvia Muñoz a l'informatiu d' "El Matí a Ràdio Estel", presentat per Pol Marsà.

Trànsit instal·larà càmeres als túnels per detectar ciclistes, avisar els conductors i evitar accidents

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció