En directe

Fórmula Estel

MOBILITAT

Trànsit instal·larà càmeres als túnels per detectar ciclistes, avisar els conductors i evitar accidents

La primera prova pilot es farà abans d'acabar el 2022 en un túnel de la C-59 a Palau de Plegamans

8 abril 2022

Redacció

Comparteix

Trànsit instal·larà càmeres als túnels que detectaran els ciclistes i avisaran la resta de conductors per tal d'evitar accidents. La primera prova pilot es farà abans d'acabar el 2022 en un túnel de la C-59 a Palau de Plegamans, segons la licitació a la qual ha tingut accés Ràdio Estel.

La càmera detectarà la presència de ciclistes al túnel i enviarà la informació a un panell lluminós que estarà a 200 metres més enrere de la mateixa xarxa viària. Així, la resta de conductors estaran avisats i podran aplicar mesures de seguretat, com reduir la velocitat. El responsable d'infraestructures del Servei Català de TrànsitCarlos Garcia, ha explicat a Ràdio Estel que la voluntat del projecte és estendre-ho a altres punts de la xarxa viària catalana, com "punts de muntanya, carreteres amb corves, que nosaltres detectem que hagin tingut dificultat, algun accident. Al final, punts de la xarxa viària catalana que siguin pas habitual de ciclistes i que estiguin presentant dificultats d'accidentalitat", ha detallat Garcia.

Trànsit començarà pels túnels perquè "tenen poca visibilitat i són un punt on les escapatòries poden ser més reduïdes". L'objectiu d'aquest projecte de Trànsit és "fer corredors segurs per als ciclistes", un dels col·lectius vulnerables a la xarxa viària, i així reduir l'accidentalitat.

Així ho ha avançat Sílvia Muñoz a l'informatiu d' "El Matí a Ràdio Estel", presentat per Pol Marsà.

Trànsit instal·larà càmeres als túnels per detectar ciclistes, avisar els conductors i evitar accidents

0:00 / 0:00

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció