En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Treball decent per a tothom, 7-O

«Volem recordar el compromís que tota la comunitat cristianaha de tenir perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions dellibertat, equitat, seguretat i dignitat…

6 octubre 2016

Redacció

Comparteix

«Volem recordar el compromís que tota la comunitat cristianaha de tenir perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions dellibertat, equitat, seguretat i dignitat humana.» Els bisbes de Catalunya es pronuncien en una nota publicada avui, la vigília de la Jornada Mundial pel Treball Decent (7d’octubre), impulsada per l’Organització Internacional del Treball (OIT), donant suport a les delegacions diocesanes de pastoralobrera i altres entitats cristianes.

Els bisbes constaten que «cada vegada ens trobem més persones excloses del mercat detreball, d’altres amb unes condicions laborals indignes, moltes treballant enl’economia submergida i molts joves que segueixen patint una falta de perspectiveslaborals que els angoixen» i defensen que «el treball és un i un dret fonamental de tota persona,vinculat a la dignitat humana
«Manifestem la necessitat de posar com a objectiu de lesnostres institucions i organitzacions la necessitat d’un treball decent per atothom, promovent una economia que generi oportunitats, iniciativa empresarial,desenvolupament, llocs de treball i formes de vida més sostenibles per atothom», pot llegir-se a la nota. Els mateixos bisbes demanen a governants, agents socials i empresarials que el camí cap al treball decent sigui una prioritat en les polítiques i en els objectius.
El bisbe Sebastià Taltavull també s ha referit al treball decent a l'article que setmanalment publica a Catalunya Cristiana, Un nou llindar.

Organitzacions catòliques unides per defensar el Treball Decent

Diverses organitzacions catòliques presenten la Campanya en defensa del Treball Decent en un acte que tindrà lloc el divendres 7 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Jornada Mundial per al Treball Decent, a les 19 h a la sala d'actes de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13, Barcelona).
L'acte consistirà en una conferència de Charo Castelló, copresidenta del Moviment Mundial de Treballadors Cristians, i la posterior lectura d’un manifest en favor del Treball Decent. La campanya sobre el Treball Decent té l’objectiu de manifestar el compromís de promoure oportunitats perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana.
Aquest treball conjunt està impulsat per entitats catòliques com la delegació Diocesana de Pastoral Social, Càritas Diocesana de Barcelona, Justícia i Pau, Delegació Diocesana de Pastoral Obrera, Cristianisme i Justícia, Mans Unides i el Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE-FTC).

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció