En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Treball decent per a tothom, 7-O

«Volem recordar el compromís que tota la comunitat cristianaha de tenir perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions dellibertat, equitat, seguretat i dignitat…

6 octubre 2016

Redacció

Comparteix

«Volem recordar el compromís que tota la comunitat cristianaha de tenir perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions dellibertat, equitat, seguretat i dignitat humana.» Els bisbes de Catalunya es pronuncien en una nota publicada avui, la vigília de la Jornada Mundial pel Treball Decent (7d’octubre), impulsada per l’Organització Internacional del Treball (OIT), donant suport a les delegacions diocesanes de pastoralobrera i altres entitats cristianes.

Els bisbes constaten que «cada vegada ens trobem més persones excloses del mercat detreball, d’altres amb unes condicions laborals indignes, moltes treballant enl’economia submergida i molts joves que segueixen patint una falta de perspectiveslaborals que els angoixen» i defensen que «el treball és un i un dret fonamental de tota persona,vinculat a la dignitat humana
«Manifestem la necessitat de posar com a objectiu de lesnostres institucions i organitzacions la necessitat d’un treball decent per atothom, promovent una economia que generi oportunitats, iniciativa empresarial,desenvolupament, llocs de treball i formes de vida més sostenibles per atothom», pot llegir-se a la nota. Els mateixos bisbes demanen a governants, agents socials i empresarials que el camí cap al treball decent sigui una prioritat en les polítiques i en els objectius.
El bisbe Sebastià Taltavull també s ha referit al treball decent a l'article que setmanalment publica a Catalunya Cristiana, Un nou llindar.

Organitzacions catòliques unides per defensar el Treball Decent

Diverses organitzacions catòliques presenten la Campanya en defensa del Treball Decent en un acte que tindrà lloc el divendres 7 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Jornada Mundial per al Treball Decent, a les 19 h a la sala d'actes de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13, Barcelona).
L'acte consistirà en una conferència de Charo Castelló, copresidenta del Moviment Mundial de Treballadors Cristians, i la posterior lectura d’un manifest en favor del Treball Decent. La campanya sobre el Treball Decent té l’objectiu de manifestar el compromís de promoure oportunitats perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana.
Aquest treball conjunt està impulsat per entitats catòliques com la delegació Diocesana de Pastoral Social, Càritas Diocesana de Barcelona, Justícia i Pau, Delegació Diocesana de Pastoral Obrera, Cristianisme i Justícia, Mans Unides i el Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE-FTC).

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció