En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Tres membres de Jugadors Anònims expliquen l'ajuda d'aquesta entitat per "aturar el joc, que és malaltia i esclavatge"

Rosario, José Luis i José Antonio són membres de l'organització Jugadors Anònims. Tots tres han aturat l'addicció al joc en un moment de la seva…

3 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Rosario, José Luis i José Antonio són membres de l'organització Jugadors Anònims. Tots tres han aturat l'addicció al joc en un moment de la seva vida, i han explicat aquest dimarts, en el programa L'Església no s'atura, de Ràdio Estel, algunes experiències viscudes. "El 22 de setembre de 1999 vaig aturar el joc", ha dit José Antonio en la primera intervenció. A més, ha explicat que "Jugadors Anònims és una associació formada per homes i dones que saben que la malaltia del joc no es pot guarir, sinó aturar amb un programa d'ajuda que, en 12 punts, t'ajuda a no jugar des d'un compromís inicial per 24 hores, i tot això es va renovant". 
Per la seva banda, José Luis ha dit que no juga "des del 15 de juliol de 2009". La seva obsessió ha estat sobretot "el joc online". En un moment en què treballava per a la Telefònica, i coincidint amb la mort del seu pare i del seu germà, li van donar un ordinador portàtil: "En aquestes circumstàncies, vaig començar a jugar a apostes esportives, i inicialment pensant que era una cosa molt normal. Però en poc temps, es van començar a multiplicar els diners que arriscava i, a més, em connectava cada vegada més sovint". Per a José Luis, el moment clau va ser quan va començar a perdre. "Vaig fer aleshores apostes més arriscades. I online, el més perillós és que tot és més fàcil, només amb un ordinador, connexió a Internet i el número d'una targeta de crèdit. Si perdia 100 euros, al moment tornava a tenir-los posant-hi les dades", ha comentat. En aquesta línia, ha afegit que inicialment veia "que el joc era com una vàlvula d'escapament davant els problemes que patia".
Rosario ha introduït una interessant reflexió sobre la proliferació dels bingos a Espanya ara fa ja gairebé 40 anys. "Vaig aturar el joc el 15 de març de 2012. Quan el 1976 s'obren els bingos, la dona és la primera que surt a aquests locals. I quan una persona es troba en el bingo, no sap què fa i què està fent. El jugar compulsivament entra en una roda que passa per convertir-nos en persones mentideres, manipuladores i pervertides", ha explicat la integrant de Jugadors Anònims. José Luis, d'altra banda, ha comentat la irritabilitat i l'estat d'ansietat i de nervis que provoca el joc. "Fins i tot vaig trobar-me que no tenia ni un cèntim només tres mesos abans de casar-me", ha assegurat.
Els tres membres de Jugadors Anònims, que s'han autoqualificat de "jugadors compulsius", han assegurat que hi ha hagut "un abans i un després" del seu contacte i vinculació amb l'associació. L'endeutament, el fet de veure que les coses no anaven bé i la sensació que calia sortir d'aquest esclavatge són els principals estímuls al canvi que van tenir en les seves vides quan van aturar el joc. Àngel de Arriba, director i un dels presentadors del programa L'Església no s'atura, ha recordat que el nom del programa encaixa perfectament amb el servei que ofereix l'entitat d'ajuda contra la ludopatia, ja que els seus membres són acollits, en la majoria de casos, en parròquies i centres d'inspiració cristiana. Per a més informació i per demanar ajuda, el telèfon de Jugadors Anònims és 606 461 883.
Es pot escoltar aquí, (des del minut 1'30") tota la conversa amb els tres membres de Jugadors Anònims.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció