En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Tres milions de catalans ja han rebut la primera dosi de la vacuna

Hi ha un 38,5% de la població vacunada amb una dosi i un 22,5% amb la pauta completa. Una part, encara molt baixa, és el…

7 juny 2021

Redacció

Comparteix
Hi ha un 38,5% de la població vacunada amb una dosi i un 22,5% amb la pauta completa. Una part, encara molt baixa, és el col·lectiu de persones que dormen al carrer. De fet, la setmana passada es van començar a vacunar a Barcelona a les persones sense llar. Des d’Arrels Fundació, es va posar la dosi aproximadament a 80 persones. A més, divendres passat, van rebre la punxada els usuaris de l’Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona. Això és el que ha explicat aquest dilluns, en declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, la metgessa i voluntaria de l’Hospital de Campanya Montserrat Perez.
 
Concretament es van vacunar 70 persones, malgrat que es va fer curt amb els vaccins disponibles. Pérez ha comentat que “es va fer una previsió depenent de la gent que va sol·licitar la vacunació, i es va fer curt”. Tot i això, segons Montserrat Pérez, “el CAP que es fa ver càrrec de subministrar la vacuna ha promés que, en 15 dies, assumirà una segona tanda de vacunació” a tots aquells usuaris de l’Hospital de Campanya que es van quedar sense el fàrmac. 
En un altre moment de l’entrevista, la dermatòloga també ha explicat a Ràdio Estel que “aquesta pandèmia ha fet que la gent sense sostre encara sigui més invisible”. D’aquí ve la importància de portar un registre quotidià de totes les entrades dels usuaris de l’Hospital de Campanya. La doctora ha destacat que, “gràcies a la vacunació, la gent que rebi la vacuna a la parròquia de Santa Anna de Barcelona podrà entrar en un sistema de salut”.

Podeu escoltar el programa A Primera hora AQUÍ

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció