En directe

Sons de la terra

PAPA FRANCESC

Tres respiradors i un equip mèdic, donació del Papa a Hondures

S’acaba de lliurar oficialment a Hondures, concretament a l'hospital El Carmen de Tegucigalpa de les Germanes Carmelites Missioneres de Santa Teresa, un equip de bioseguretat…

15 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
S’acaba de lliurar oficialment a Hondures, concretament a l'hospital El Carmen de Tegucigalpa de les Germanes Carmelites Missioneres de Santa Teresa, un equip de bioseguretat donat pel Papa Francesc. Han estat presents en la cerimònia d’acollida el nunci apostòlic, Gabor Pinter, l'arquebisbe de Tegucigalpa, Óscar-Andrés Rodríguez Maradiaga, el vicari general de l'arxidiòcesi, Carlomagno Núñez, i el secretari del Nunci, José Antonio Rodríguez. El vicari Carlomagno Núñez ha destacat que "el Sant Pare s'ha fixat sempre en països que tenen necessitat, com ara Hondures i aquest hospital on entren seminaristes, sacerdots i la població en general".
Per la seva banda, José Antonio Rodríguez ha comentat que aquestes donacions del pontífex obren la porta a l’esperança. "Hondures es troba en les preocupacions del pontífex, que vol acostar el seu cor a cada hondureny amb uns respiradors, altres sistemes d'oxigenació i un equip mèdic bàsic que pot salvar moltes vides i, en definitiva, llançar un raig d'esperança", ha subratllat. I el cardenal Rodríguez Maradiaga ha elogiat un regal del Papa que ha qualificat d’exemplar. "És aquí on trobem l'exemple del bon samarità, aquella mà amiga i guaridora", ha assegurat. En aquesta línia, ha donat les gràcies a Francesc per "un regal en nom de la Mare de Déu, que protegeix aquest hospital", i ha expressat els millors desitjos "per al personal sanitari, amb un etern agraïment al Papa i al nunci apostòlic, que han permès a aquest centre tenir aquest material".

El nunci apostòlic, com a representant del Papa, ha fet la benedicció de l'equip de bioseguretat. Hondures viu una difícil situació per la pandèmia del coronavirus en aquests moments. L'Hospital del Carmen de Tegucigalpa, de les Germanes Carmelites Missioneres de Santa Teresa, va ser fundat ara fa 71 anys.  Recordem que va ser el 26 de juny passat quan el Sant Pare va donar en total 35 respiradors per a diferents països per pal·liar els efectes de l'emergència sanitària. A més d’aquests tres respiradors a Hondures, n’ha destinat 4 a Haití, 2 a la República Dominicana, 2 a Bolívia, 4 al Brasil, 3 a Colòmbia, 2 a l’Equador, 3 a Mèxic, 4 a Veneçuela, 2 al Camerun, 2 a Zimbabwue, 2 també a Bangla Desh,  i 2 més a Ucraïna.

L'observador permanent de la Santa Seu a la FAO alerta que l'agenda 2030 no va bé

Fernando Chica Arellano, observador permanent de la Santa Seu davant l’organisme alimentari de les Nacions Unides (FAO), ha assegurat aquest dimecres que "la paraula fonamental és, en aquests moments, cooperació". En una entrevista a VaticanNews coincidint amb la publicació d'un informe sobre l'estat de la seguretat alimentària i la nutrició arreu del món, Chica Arellano ha lamentat que les coses no van bé de cara a la coneguda Agenda 2030 per reduir la pobresa i la malnutrició. Ha afirmat que "les dades indiquen que el món no està avançant en el treball per assegurar l'accés de tothom a una alimentació sana i nutritiva". En aquesta línia, ha pronosticat que "el 2030 no només no s'haurà acabat la fam al món, sinó que hi haurà 840 milions de persones subalimentades".

L’observador permanent Fernando Chica Arellano ha recordat que, a més, la crisi del coronavirus empitjorarà les previsions que s’havien establert per a aquest 2020 i els propers anys. A partir de les últimes estadístiques, ha apuntat que "l'emergència del Covid-19 pot afegir entre 83 i 132 milions de persones als ja subalimentats enguany, cosa que és una crida al món perquè atenguem aquests necessitats". El representant del Papa davant l’organisme alimentari de l’ONU ha afirmat també que, segons les noves dades, "60 milions més de persones han estat afectades per la fam des de l'any 2014, amb una tendència contínua al creixement de persones subalimentades". L’informe que s’acaba de presentar està elaborat conjuntament per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (la FAO), el Fons Internacional de Desenvolupament Agrícola, el Fons de les Nacions Unides per a la Infància, el Programa Mundial d'Aliments i l'Organització Mundial de la Salut.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 22') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció