En directe

Fabricació pròpia

JUSTÍCIA

Marc Molins: "La resta de recursos presentats contra Junqueras, Romeva, Turull i Bassa tampoc s’admetran"

L’advocat penalista assegura, des de Ràdio Estel, que la decisió del Suprem de no admetre els recursos contra els indults de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart era previsible

15 setembre 2023

Redacció

Comparteix
Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem no ha admès els recursos contra els indults de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Ho argumenta considerant que veu una manca de legitimació dels recurrents i, per tant, descarta entrar a analitzar el fons dels recursos. L’advocat penalista, Marc Molins, que ha valorat positivament la decisió, ha explicat al programa 'La Caravana' que "no s’ha entrat fins al fons perquè s’ha considerat que el recurrent no té aquesta especial qualitat que li permet pujar o elevar la discrepància al Suprem". El lletrat ha afegit que la resta de recursos "correran la mateixa sort" i ha insistit en el fet que és important fer una anàlisi exempt de biaixos. "No és una qüestió ni política ni circumstancial, sinó que és una qüestió d’estricta aplicació del sentit jurídic comú i, com que no tenen legitimació, no poden recórrer".  

La decisió del Tribunal Suprem sobre els indults

Aquesta decisió s’ha pres per unanimitat, cosa que al lletrat no l'ha sorprès però sí la petita discrepància entre el recurs de Vox i el d’un membre de les Corts. "En el cas del partit d’extrema dreta, s’inadmet perquè una formació política queda totalment exclosa, però, en l’altre, s’exigien un nombre de membres que no concorrien".  

La condemna a Miquel Buch

Sobre el fet que l’Audiència de Barcelona hagi condemnat a quatre anys i mig de presó i 9 i mig d’inhabilitació a l’exconseller d’Interior, Miquel Buch, pel cas de l’escorta de Carles Puigdemont, Molins ha sentenciat que és important sostreure’s dels biaixos ideològics i fer un exercici d’equidistància per fer valoracions sense biaix polític. 

Entrevista a l'advocat penalista Marc Molins

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Gerardo Pisarello sobre l'amnistia: Hi ha diferents propostes sobre la taula"

Gerardo Pisarello, secretari primer de la mesa del Congrés dels Diputats

El primer secretari de la mesa del Congrés confirma, a Ràdio Estel, que hi ha hagut un intercanvi de documents sobre la possibilitat d'amnistia, però insisteix en el fet que s'ha de ser discret

28 setembre 2023

Redacció

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció