En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Tricentenari de l’entrada de les monges al Palau Reial

El 29 de juliol de 1718, la comunitat de mongesbenedictines de Sant Antoni i Santa Clara de Barcelona va entrar al monestir del’antic Palau Reial…

12 juliol 2018

Redacció

Comparteix

El 29 de juliol de 1718, la comunitat de mongesbenedictines de Sant Antoni i Santa Clara de Barcelona va entrar al monestir del’antic Palau Reial per establir-hi la seva nova residència. Ho va fer desprésde perdre el seu monestir fundacional, situat al barri de la Ribera, que va serinhabilitat a causa de la construcció de la Ciutadella. La comunitat va trobaren el Palau un espai on reunir-se de nou després de quatre anys d’incertesa, ihi va viure durant 218 anys, fins que l’esclat de la guerra civil va provocarel seu exili.

Per commemorar els 300 anys de la seva entrada al PalauReial, el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF)juntament amb la comunitat de Sant Benet de Montserrat, han elaborat unaexposició virtual que recull els 218 anys de vida monàstica al Palau. Enaquesta exposició, es vol mostrar les dificultats que van patir, així com leshistòries de superació que van acabar bruscament el 1936.

Aquesta exposició s’inaugurarà el dijous 12 de juliolal Museu d’Història de Barcelona, en un acte que començarà a les 19.00 de latarda i que servirà també per commemorar el tricentenari de l’arribada de lesmonges al Palau Reial. Després de la presentació del projecte que ha permès ferl’exposició, el cor femení Auditexaudi interpretarà la “Passio Domini”, laPassió de Jesús extreta d’un llibre del 1552 que la mateixa comunitat de SantaClara de Barcelona emprava en les seves celebracions. Tota la informaciórelacionada amb l’acte de commemoració es pot consultar a la pàgina web de la FederacióCatalana de Monges Benedictines.

 

 

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció