En directe

Escola de família

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Trio ser sacerdot perquè em fa feliç i perquè em dona la gana"

L’ordenació de 5 nous preveres, aquest diumenge a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, ha estat aquest divendres el tema d'anàlisi del programa…

26 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
L’ordenació de 5 nous preveres, aquest diumenge a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, ha estat aquest divendres el tema d'anàlisi del programa El Mirador de l'actualitat. En un ampli reportatge, els diaques Vicenç Martí (de 39 anys), Jordi Domènech (31) i Joan Mundet (25) han compartit amb els oients les seves impressions dos dies abans de convertir-se en nous sacerdots diocesans. “El meu camí vocacional va començar mentre exercia d’advocat, quan feia de voluntari al menjador de les missioneres de la Caritat, i l’advocacia no m’acabava d’omplir, situació que em va fer veure que Déu em cridava per al sacerdoci”, ha dit Vicenç Martí. Per la seva banda, Jordi Domènech ha comentat que és “d’una família cristiana” des de la qual va arribar a “plantejar-se el sentit de la vida per buscar una felicitat que no es troba a cap lloc que no sigui Déu”. “Lliurement trio ser sacerdot perquè em fa feliç i perquè em dona la gana”, ha conclòs. I Joan Mundet ha explicat que actualment col·labora “amb la Parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats de l’Hospitalet de Llobregat”. Després, ha comentat que es va plantejar, en un moment donat, “la pregunta sobre què vol Déu” d’ell mateix.
En un altre moment, Vicenç Martí ha explicat que viu aquest moment “amb agraïment, des de la consciència que arribar fins a aquí ha estat gràcies a l’ajuda de moltes persones, amb el testimoni, la pregària i altres maneres”. Ha admès que arriba amb “consciència de la importància del prevere, del qual s’espera que pugui fer molt de bé però que també pot fer molt de mal”. Martí ha reconegut que ha viscut la crisi del coronavirus “amb certa frustració” perquè, “amb el confinament, estàs molt limitat”, i ha conclòs que li hauria agradat “fer moltes més coses per les persones necessitades”. Finalment ha dit que entén la vocació “com una crida a ser instrument d’un amor més gran que tots nosaltres, que és el de Déu, en un món on tot és fugisser i provisional”.

Jordi Domènech ha dit que “la sensació predominant és sentir-se molt poca cosa però sabent que, amb la gràcia de Déu, es pot realitzar allò que ell demana”. Ha admès que es veu “superat per aquest ministeri” i que està “amb nervis i por, però alhora amb serenor, perquè es pot anar a tot arreu amb Déu”. Pel que fa a la incidència del Covid-19, Domènech ha comentat que s’ha dedicat més “a llegir, a estudiar, a resar i, en aquesta part final, a estar més amb la família”. El futur prevere ha definit la vocació com “la mateixa de sempre ara, tot i que la situació de manca d’inquietud religiosa requereix un sacerdoci més testimonial, amb l’entrega, tot això lligat a la gran il·lusió de ser instrument del Senyor, perquè molta gent el conegui en profunditat i sigui feliç”.
I Joan Mundet ha destacat que “l’ordenació és un esdeveniment que provoca molta alegria, perquè és la renúncia d’un mateix per donar-se als altres”. Igualment ha reconegut que està “una mica nerviós, però amb la necessitat de posar-se en mans de Déu”. Del coronavirus, ha subratllat que “la pandèmia ha permès una preparació millor per a l’ordenació, cosa important tenint en compte que la vida del prevere sovint és molt frenètica”. Ha dit que, així, “es va fent experiència i més coneixement, tant amb el Senyor com amb les persones que conviuen” amb la persona que s’ordena. Mundet ha conclòs que entén la seva vocació com un “posar-se a disposició de l’Església per ser a tot els llocs on el bisbe dipositi la seva confiança”, i s’ha compromès a prioritzar “la vida de pregària, sense deixar-la mai, per poder fer un servei profitós per al poble de Déu”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 26 de juny.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció