En directe

Cocodril Club

POLÍTICA

Camil Ros: "Si una empresa per passar d'una jornada de 40 hores a 37,5 no li surten els números, que s'ho faci mirar"

El secretari general del sindicat d'UGT veu amb bons ulls l'acord de legislatura entre PSOE i Sumar

24 octubre 2023

Redacció

Comparteix
acord de legislatura entre PSOE i Sumar

Des d'UGT de Catalunya valoren positivament l'acord de legislatura entre el PSOE i Sumar: "És un primer pas important perquè acabi havent-hi la majoria necessària per a la investidura". És per això que, davant de les queixes de les patronals, que asseguren que la reducció de la jornada laboral de 40 a 37,5 hores setmanals podria tenir un impacte negatiu per al creixement de les empreses, de l'economia i la creació d'ocupació, Ros ha assegurat que "si una empresa per passar d'una jornada de 40 hores a 37,5 no li surten els números, que s'ho faci mirar".

Reacció a les crítiques de la patronal a l'acord de legislatura entre PSOE i Sumar

En una entrevista a l'informatiu Estel Migdia, el secretari general d'UGT de Catalunya ha advertit que "el que voldrien des de les patronals és la situació de Grècia... Jornades de seixanta i pico hores i treballar a «destajo»". És per això que els ha recordat que, des de 1984 fins ara, els nivells de productivitat han crescut i que el nivell de la tecnologia que hi ha a l'abast de les persones i de l'activitat també ha pujat. Per tant, segons el seu parer, "una reducció de la jornada laboral el que pot ser és un element per a la pujada de la productivitat".

Des del sindicat UGT sempre han reivindicat la continuïtat del govern perquè encara queden reptes per aconseguir. De fet, segons Ros, "aquesta legislatura ha de ser la de les 35 hores i el treball de quatre dies per setmana". Perquè, segons ha recordat, "l'evolució dels temps ens diu que hem de treballar millor, hem de treballar menys i hem de cobrar més per a poder arribar a final de mes i tenir una vida digna". Tot el que s'allunyi d'aquesta fórmula "és anar enrere i les empreses només miraran pel seu compte de resultats i no, pels seus treballadors i treballadores".

Entrevista a Camil Ros, secretari general del sindicat UGT de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Dani Anglès: "Els teatres públics s'han equivocat profundament abandonant el musical"

El cantant, actor i director Dani Anglès | RÀDIO ESTEL

L'actor i cantant Dani Anglès creu que el maltractament de les institucions cap al musical ha impedit que nous públics s'hagin sentit atrets pel teatre català

7 juny 2024