En directe

Fabricació pròpia

ACCIÓ SOCIAL

Un centenar de siluetes posen rostre al sensellarisme

El22 de novembre, la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) va organitzarun acte públic a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar que…

23 novembre 2018

Redacció

Comparteix

El22 de novembre, la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) va organitzarun acte públic a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar que no hi haginingú sense llar. La iniciativa es va celebrar amb motiu del Dia Mundial de lespersones sense llar, i va comptar amb el suport de més de 150 persones, que vanajudar a col·locar un centenar de siluetes en forma de persona a la plaça. Ambaquesta acció, la XAPSLL va voler fer visible les persones que diàriamentdormen als carrers de la ciutat, que a l’actualitat arriben a la xifra de 950.

Durantl’acte diferents portaveus de l’entitat van recordar l’increment que s’ha produïtels darrers anys de les persones que tot i tenir una feina, no poden cobrirnecessitats bàsiques com la llar. Com van explicar, “de les persones sense llarallotjades als equipaments de la XAPSLL, un 14% treballen però no poden pagar l’accésa un habitatge”.

Finalment,els organitzadors van fer una crida als assistents a seguir sensibilitzant laciutadana, perquè d’aquesta manera es puguin arribar a canviar les polítiquespúbliquesperquè es concretin en una ampliació del parc d’habitatge de lloguersocial, l’impuls de l’habitatge social com a equipament públic i el foment dela propietat cooperativa”.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció