En directe

La Caravana

ESGLÉSIA MÓN

Un claretià català, nomenat bisbe auxiliar al Japó

El Sant Pare Francesc ha escollit elmissioner claretià Josep Maria Abella com a nou bisbe auxiliar d’Osaka. Així hoha fet saber la Santa Seu aquest…

4 juny 2018

Redacció

Comparteix

El Sant Pare Francesc ha escollit elmissioner claretià Josep Maria Abella com a nou bisbe auxiliar d’Osaka. Així hoha fet saber la Santa Seu aquest dissabte, en un comunicat en el qual també haanunciat que l’acompanyarà com a segon bisbe auxiliar el pare Paul ToshihiroSakai.

El provincial dels MissionersClaretians de Catalunya, Ricard Costa-Jussà, ha rebut la notícia amb granalegria, a la vegada que ha remarcat el vincle de Josep Maria Abella amb elJapó: “És un nomenament de pastor en un poble al qual ha servit, del qual s’ha fetseva la llengua, i en el qual ha viscut al llarg de molts anys de la seva vidai d’acció claretiana”.

L’acció claretiana de Josep Maria Abella al Japó

Després de completar els estudis deFilosofia i Teologia a la Facultat de la Companyia de Jesús a Sant Cugat delVallès, Josep Maria Abella va ser destinat al Japó. Allí va començar la sevatasca com a missioner claretià, que va exercir com a professió perpètua apartir de l’any 1972. Pocs anys després, el 1975, va ser ordenat com a sacerdoti va entrar com a coadjutor a la Parròquia de Midorigaoka. La seva trajectòria elva portar a ser rector de diverses parròquies nipones, que el van anar arrelanta poc a poc al país i la cultura nipona. L’any 2003 però, es va haver detraslladar a Roma, on va exercir durant 12 anys com a superior general de laCongregació de Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria. Una vegada finalitzatel seu mandat, el seu vincle amb el Japó el va fer tornar per seguir amb l’accióclaretiana, aquesta vegada com a rector de la parròquia d’Imachi (Osaka). Finalment,el 2017 va ser nomenat rector de la catedral de l’arquebisbat d’Osaka, càrrecque ha mantingut fins que el papa Francesc ha decidit nomenar-lo bisbe auxiliaral Japó. Ara, com a nou bisbe auxiliar d’Osaka, podrà continuar servint un paíson com ha explicat Ricard Costa-Jussà, ja s’ha arrelat com a missioner català.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció