En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Un llamp compromet l’estructura de l’Església de Santa Maria de Siurana

Diumengepassat, 29 d’abril, una intensa tempesta va afectar les comarques de Tarragona,i va provocar nombrosos desperfectes a causa de la calamarsa, els cops forts devent…

2 maig 2018

Macià Grau

Comparteix

Diumengepassat, 29 d’abril, una intensa tempesta va afectar les comarques de Tarragona,i va provocar nombrosos desperfectes a causa de la calamarsa, els cops forts devent o fins i tot algun llamp que va acompanyar les precipitacions caigudesdurant tot el dia.

Undels pobles que es va veure més afectat per aquesta tempesta ha estat Siurana,un nucli de població de 40 habitants, i que pertany al municipi de Cornudellade Montsant. El mal temps va deixar sense llum els seus habitants durantgairebé tot un dia, però també va causar greus desperfectes en algunes de les construccionsde la vila.

Precisament,la que s’ha vist més afectada per la tempesta ha estat l’església de SantaMaria de Siurana, una de les esglésies romàniques més destacades del sud deCatalunya, i que data dels segles XII i XIII. La caiguda d’un fort llamp damuntmateix del temple ha creat una esquerda en una de les parets, i n’ha danyat l’interior,ja que ha trencat part del mobiliari. A més, els quadres de subministramentelèctric han quedat fosos, i també s’han trencat gran part dels vidres de l’església.

L’alcaldede Cornudella, Salvador Salvadó, ja s’ha desplaçat al lloc per veure elsdesperfectes, i ha donat avís al rector de la parròquia, alhora que ha advertitque caldrà avaluar els danys causats per considerar si és necessària unaintervenció a l’església. Precisament, el 9 de maig proper es celebra a la vilael Jubileu de Siurana, que reunirà els fidels de tots els pobles del voltantper demanar aigua a la Mare de Déu, i que s’espera celebrar com cada any a l’esglésiade Santa Maria de Siurana.

 

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció