En directe

Tot sardana

CULTURA

Un tresor de saviesa popular

La seu de Pompeia-Grups de Barcelona (Riera deSant Miquel núm. 1) ha acollit aquest dimarts 17 d’abril la presentació delllibre “El Huerto Medicinal, sabiduría capuchina…

18 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

La seu de Pompeia-Grups de Barcelona (Riera deSant Miquel núm. 1) ha acollit aquest dimarts 17 d’abril la presentació delllibre “El Huerto Medicinal, sabiduría capuchina de la A a la Z” (Mediterrània),escrit pel caputxí fra Valentí Serra de Manresa.

El llibre és un recull del coneixement de l’horticulturai la terapèutica caputxines, que el mateix fra Valentí ha anat recopilantdurant mes de 20 anys, i que finalment ens permet conèixer quines són lesprincipals verdures i hortalisses que cultivaven els caputxins i quins són elsseus efectes terapèutics.

El recull també inclou una antologia delsprincipals “remeis caputxins”, amb les receptes de com preparar-los, fet que elconverteix gairebé en un diccionari de medicina popular, tal com ha explicatl’autor a la presentació: “Hem intentat donar una visió enciclopèdica, demanera ordenada i amb un índex temàtic.”

Unapresentació mediàtica

La temàtica del llibre ha tingut una granrepercussió mediàtica, que ha fet que molts mitjans de comunicació s’interessinpels remeis caputxins que recull fra Valentí. Es per aquest motiu que lapresentació ha generat una gran expectació entre el públic, que hi ha assistiten massa per conèixer els secrets de l’agricultura caputxina i els seus remeis.

L’acte l’ha dirigit Amadeu Carbó, especialistaen cultura popular, que ha tingut paraules d’agraïment a l’autor: “És un llibreeditat acuradament, fet amb amor, i molt atractiu als ulls i a l’ànima.” Carbó haestat l’encarregat també de demanar a fra Valentí que expliqués als assistentsalguns dels remeis caputxins, que, segons el frare caputxí, “són una bonaalternativa als xarops i les medicines sintètiques”. 

Mònica Estruc, directora de l’EditorialMediterrània, ha tancat l’acte de presentació animant  tots els assistents a comprar un exemplar, ala mateixa vegada que ha reconegut el gran esforç de fra Valentí a l’hora derecopilar tanta informació: “El llibre és el resultat de 20 anys derecopilació. N’estem molt satisfets, i esperem que arribi com a més casesmillor, perquè és pedagògic i divulgatiu.”

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024