En directe

Especial eleccions municipals 2023

CULTURA

Un tresor de saviesa popular

La seu de Pompeia-Grups de Barcelona (Riera deSant Miquel núm. 1) ha acollit aquest dimarts 17 d’abril la presentació delllibre “El Huerto Medicinal, sabiduría capuchina…

18 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

La seu de Pompeia-Grups de Barcelona (Riera deSant Miquel núm. 1) ha acollit aquest dimarts 17 d’abril la presentació delllibre “El Huerto Medicinal, sabiduría capuchina de la A a la Z” (Mediterrània),escrit pel caputxí fra Valentí Serra de Manresa.

El llibre és un recull del coneixement de l’horticulturai la terapèutica caputxines, que el mateix fra Valentí ha anat recopilantdurant mes de 20 anys, i que finalment ens permet conèixer quines són lesprincipals verdures i hortalisses que cultivaven els caputxins i quins són elsseus efectes terapèutics.

El recull també inclou una antologia delsprincipals “remeis caputxins”, amb les receptes de com preparar-los, fet que elconverteix gairebé en un diccionari de medicina popular, tal com ha explicatl’autor a la presentació: “Hem intentat donar una visió enciclopèdica, demanera ordenada i amb un índex temàtic.”

Unapresentació mediàtica

La temàtica del llibre ha tingut una granrepercussió mediàtica, que ha fet que molts mitjans de comunicació s’interessinpels remeis caputxins que recull fra Valentí. Es per aquest motiu que lapresentació ha generat una gran expectació entre el públic, que hi ha assistiten massa per conèixer els secrets de l’agricultura caputxina i els seus remeis.

L’acte l’ha dirigit Amadeu Carbó, especialistaen cultura popular, que ha tingut paraules d’agraïment a l’autor: “És un llibreeditat acuradament, fet amb amor, i molt atractiu als ulls i a l’ànima.” Carbó haestat l’encarregat també de demanar a fra Valentí que expliqués als assistentsalguns dels remeis caputxins, que, segons el frare caputxí, “són una bonaalternativa als xarops i les medicines sintètiques”. 

Mònica Estruc, directora de l’EditorialMediterrània, ha tancat l’acte de presentació animant  tots els assistents a comprar un exemplar, ala mateixa vegada que ha reconegut el gran esforç de fra Valentí a l’hora derecopilar tanta informació: “El llibre és el resultat de 20 anys derecopilació. N’estem molt satisfets, i esperem que arribi com a més casesmillor, perquè és pedagògic i divulgatiu.”

Més actualitat

ESPECIAL MUNICIPALS 28-M: Segueix-les amb nosaltres!

Escolta els principals protagonistes, l'escrutini en directe i l'anàlisi dels resultats amb el programa especial de Pol Marsà

28 maig 2023

Redacció

Xavier Trias: "Si guanyo a Colau, una de les primeres coses que faré serà tornar a anar a dinar amb ella"

Xavier Trias, als estudis de Ràdio Estel

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona exigeix al Partit Popular que si volen parlar amb ell, primer li han de demanar perdó

26 maig 2023

Redacció

Robert Güerri: "No som davant una situació catastròfica com diu l'OMS, és només un missatge per no abaixar la guàrdia amb el coronavirus"

El doctor Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar assegura que ara es veuen més casos de Covid-19 perquè la grip ha marxat i el coronavirus "no té aquest perfil tan estacional"

25 maig 2023

Redacció