En directe

Cocodril Club

CULTURA

Un tresor de saviesa popular

La seu de Pompeia-Grups de Barcelona (Riera deSant Miquel núm. 1) ha acollit aquest dimarts 17 d’abril la presentació delllibre “El Huerto Medicinal, sabiduría capuchina…

18 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

La seu de Pompeia-Grups de Barcelona (Riera deSant Miquel núm. 1) ha acollit aquest dimarts 17 d’abril la presentació delllibre “El Huerto Medicinal, sabiduría capuchina de la A a la Z” (Mediterrània),escrit pel caputxí fra Valentí Serra de Manresa.

El llibre és un recull del coneixement de l’horticulturai la terapèutica caputxines, que el mateix fra Valentí ha anat recopilantdurant mes de 20 anys, i que finalment ens permet conèixer quines són lesprincipals verdures i hortalisses que cultivaven els caputxins i quins són elsseus efectes terapèutics.

El recull també inclou una antologia delsprincipals “remeis caputxins”, amb les receptes de com preparar-los, fet que elconverteix gairebé en un diccionari de medicina popular, tal com ha explicatl’autor a la presentació: “Hem intentat donar una visió enciclopèdica, demanera ordenada i amb un índex temàtic.”

Unapresentació mediàtica

La temàtica del llibre ha tingut una granrepercussió mediàtica, que ha fet que molts mitjans de comunicació s’interessinpels remeis caputxins que recull fra Valentí. Es per aquest motiu que lapresentació ha generat una gran expectació entre el públic, que hi ha assistiten massa per conèixer els secrets de l’agricultura caputxina i els seus remeis.

L’acte l’ha dirigit Amadeu Carbó, especialistaen cultura popular, que ha tingut paraules d’agraïment a l’autor: “És un llibreeditat acuradament, fet amb amor, i molt atractiu als ulls i a l’ànima.” Carbó haestat l’encarregat també de demanar a fra Valentí que expliqués als assistentsalguns dels remeis caputxins, que, segons el frare caputxí, “són una bonaalternativa als xarops i les medicines sintètiques”. 

Mònica Estruc, directora de l’EditorialMediterrània, ha tancat l’acte de presentació animant  tots els assistents a comprar un exemplar, ala mateixa vegada que ha reconegut el gran esforç de fra Valentí a l’hora derecopilar tanta informació: “El llibre és el resultat de 20 anys derecopilació. N’estem molt satisfets, i esperem que arribi com a més casesmillor, perquè és pedagògic i divulgatiu.”

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció