En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Una criatura abans dels 3 anys no n’ha de fer res, d’una pantalla”

Les tauletes i els mòbils cada vegada es fan més presents en el nostre dia a dia, i inevitablement també en la vida dels nostres…

19 juny 2019

Comparteix
Les tauletes i els mòbils cada vegada es fan més presents en el nostre dia a dia, i inevitablement també en la vida dels nostres nens. Molts pares han trobat en els dispositius mòbils un aliat especial per combatre l’avorriment dels més petits. En aquest sentit, cada vegada més els experts alerten dels perills que pot tenir aquesta pràctica per entretenir els fills. Anna Ramis, mestra i pedagoga acaba d’engegar la campanya “De 0 a 3, pantalles res!” per evitar l´ús indegut de les tauletes i els mòbils. 
En declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, Anna Ramis es mostra preocupada “perquè cada vegada l´ús de dispositius mòbils comença més aviat”. Per aquest motiu, han posat en marxa aquesta campanya “perquè una criatura abans dels 3 anys no n’ha de fer res, d’una pantalla, el que necessita és bellugar-se, escoltar, moure’s, descobrir, necessita aprendre-ho tot”. Així doncs, adverteix que “l’error és que els nens acabin associant el fet de menjar amb l’ús d’una pantalla, o el moment d’anar a dormir amb tenir una pantalla al davant”. En aquest sentit, Ramis assegura que “un infant que es passi moltes hores davant del mòbil perd oportunitats de fer activitats vitals per a la seva salut”. A més, l’excessiva exposició a les pantalles en nens abans dels 3 anys també pot provocar lesions a la visió de la criatura i crear-li addiccions. Ramis remarca que “el principal problema és que el nen la faci servir sol”.
En un altre moment, la mare i mestra també reinvidica el poder dels mòbils, les tauletes, la televisió sempre que es facin servir en la mesura justa. La impulsora de la campanya recorda que “el millor que es pot fer amb els nens és fer això que es feia fins fa 9 anys, distreure’ls verbalitzant i fent servir les paraules” perquè els nens necessiten rebre aquest estímul. “Els nens ploren i s’enrabien perquè tenen poca mesura de control emocional”. En aquest sentit, quan una criatura fa una rebequeria, Ramis no és partidària de fer-nos valer del mòbil per calmar-la perquè “no l’ajudem a gestionar bé els seus sentiments i el mòbil és una anestèsia que funciona, en aquesta ocasió, com una fugida de la realitat".

Per a més informació, podeu adreçar-vos a Anna Ramis info@annaramis.cat. Escolta AQUÍ la conversa amb Anna Ramis, a A Primera Hora de Ràdio Estel

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció