En directe

El Rosari

ACCIÓ SOCIAL

Una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra

El22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona perfinalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el…

20 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

El22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona perfinalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el planeta, lluitescontra la pobresa”, que s’ha desenvolupat els dos darrers anys.

Lacampanya, que va començar el juny del 2016, ha estat un itinerari de reflexió iinterrogació cap a la nostra manera de viure, les nostres prioritats, i elshàbits de consum, per valorar si estan per sobre de les nostres necessitats. D’aquestamanera, les seves entitats impulsores, Càritas, CEDIS, CONFER, Justícia i Pau,Mans Unides i REDES (Red de Entidades para el Desarrollo Solidario) ens hanvolgut ajudar a veure si el nostre estil de vida contribueix a la crisi global,i és per tant, insostenible.

Aquestareflexió cap a la manera de viure ha anat marcada per un Decàleg Verd proposatper la mateixa campanya, que consta de deu principis que podem seguir si volemtenir un estil de vida sostenible i generós amb els altres. El primer mandat d’aquestdecàleg ja és tota una declaració d’intencions, ja que ens demana “ajudar a lacausa dels pobres”, com una manera de començar el camí cap a la sostenibilitat.

Anunciantel final de la campanya, l’organització ha fet una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra. Aquesta crida, com han explicat les diferentsentitats, és una invitació a compartir l’itinerari proposat al Decàleg Verd,però també una crida a expressar el nostre compromís amb els més pobres.

Unavegada finalitzi aquest cicle, les entitats promotores es reuniran per definirels propers objectius i estratègies en el marc del treball com a institucions d’Església,per seguir avançant en els itineraris de transformació social basats en la curade la Creació.

 

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció