En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

Una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra

El22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona perfinalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el…

20 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

El22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona perfinalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el planeta, lluitescontra la pobresa”, que s’ha desenvolupat els dos darrers anys.

Lacampanya, que va començar el juny del 2016, ha estat un itinerari de reflexió iinterrogació cap a la nostra manera de viure, les nostres prioritats, i elshàbits de consum, per valorar si estan per sobre de les nostres necessitats. D’aquestamanera, les seves entitats impulsores, Càritas, CEDIS, CONFER, Justícia i Pau,Mans Unides i REDES (Red de Entidades para el Desarrollo Solidario) ens hanvolgut ajudar a veure si el nostre estil de vida contribueix a la crisi global,i és per tant, insostenible.

Aquestareflexió cap a la manera de viure ha anat marcada per un Decàleg Verd proposatper la mateixa campanya, que consta de deu principis que podem seguir si volemtenir un estil de vida sostenible i generós amb els altres. El primer mandat d’aquestdecàleg ja és tota una declaració d’intencions, ja que ens demana “ajudar a lacausa dels pobres”, com una manera de començar el camí cap a la sostenibilitat.

Anunciantel final de la campanya, l’organització ha fet una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra. Aquesta crida, com han explicat les diferentsentitats, és una invitació a compartir l’itinerari proposat al Decàleg Verd,però també una crida a expressar el nostre compromís amb els més pobres.

Unavegada finalitzi aquest cicle, les entitats promotores es reuniran per definirels propers objectius i estratègies en el marc del treball com a institucions d’Església,per seguir avançant en els itineraris de transformació social basats en la curade la Creació.

 

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció