En directe

Camins

ACCIÓ SOCIAL

Una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra

El22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona perfinalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el…

20 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

El22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona perfinalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el planeta, lluitescontra la pobresa”, que s’ha desenvolupat els dos darrers anys.

Lacampanya, que va començar el juny del 2016, ha estat un itinerari de reflexió iinterrogació cap a la nostra manera de viure, les nostres prioritats, i elshàbits de consum, per valorar si estan per sobre de les nostres necessitats. D’aquestamanera, les seves entitats impulsores, Càritas, CEDIS, CONFER, Justícia i Pau,Mans Unides i REDES (Red de Entidades para el Desarrollo Solidario) ens hanvolgut ajudar a veure si el nostre estil de vida contribueix a la crisi global,i és per tant, insostenible.

Aquestareflexió cap a la manera de viure ha anat marcada per un Decàleg Verd proposatper la mateixa campanya, que consta de deu principis que podem seguir si volemtenir un estil de vida sostenible i generós amb els altres. El primer mandat d’aquestdecàleg ja és tota una declaració d’intencions, ja que ens demana “ajudar a lacausa dels pobres”, com una manera de començar el camí cap a la sostenibilitat.

Anunciantel final de la campanya, l’organització ha fet una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra. Aquesta crida, com han explicat les diferentsentitats, és una invitació a compartir l’itinerari proposat al Decàleg Verd,però també una crida a expressar el nostre compromís amb els més pobres.

Unavegada finalitzi aquest cicle, les entitats promotores es reuniran per definirels propers objectius i estratègies en el marc del treball com a institucions d’Església,per seguir avançant en els itineraris de transformació social basats en la curade la Creació.

 

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció