En directe

La Caravana

CULTURA

Una Exhortació del papa Francesc per regalar i per llegir

Gaudete et exsultate, l’exhortació del Papa sobre lasantedat, és un llibre per regalar i per llegir. Un text del papa Francesc al’abast de tothom. Així…

26 juny 2018

Comunicació Claret

Comparteix

Gaudete et exsultate, l’exhortació del Papa sobre lasantedat, és un llibre per regalar i per llegir. Un text del papa Francesc al’abast de tothom. Així ho van compartir aquest dilluns l’arquebisbe Joan-EnricVives i els quatre testimonis que van parlar dels continguts i lesinterpel·lacions d’aquest document en un acte a la Llibreria Claret deBarcelona organitzat per la Fundació Claret i la Unió de Religiosos deCatalunya.

L’exhortació apostòlica Gaudete et exsultate (Alegreu-vos-eni celebreu-ho) està disponible en catalài en castellàeditada per l’Editorial Claret dins de la col·lecció Documents del Magisteri

L’arquebisbe d’Urgell i secretari de la ConferènciaEpiscopal Tarraconense va destacar que “el Papa ens diu que val la pena sersant i que és possible”. Francesc remarca que “la santedat no és per a unspocs” i per això parla d’aquells “sants que tenim al replà de l’escala” o de“la santedat de la classe mitja”. El document del Papa demana “no conformar-seen una existència mediocre o líquida”.

L’arquebisbe Vives va posar com a exemple una cita de santJoan Maria Vianney que proposa “viure allò ordinari de forma extraordinària”.L’exhortació també posa de manifest que “hi ha heroisme en la vida quotidiana”i que “mantenir-se en l’amor no és poca cosa”.

La quotidianitat de la santedat 

Després del comentari al document, quatre testimonis vanexplicar com els havia interpel·lat el text del papa Francesc: AnnabelCarbonell, educadora i membre del consell assessor de la revista Galilea.153,Josep Codina, germà missioner claretià i responsable d’apostolat delsClaretians de Catalunya, Cristina Martínez, teresiana, directora de la Casad’Espiritualitat Enric d’Ossó a Tortosa i exprovincial de Catalunya, i SusoMón, informàtic, filòsof i membre del Moviment de Professionals Catòlics. 

Els quatre van coincidir en la proximitat d’un text al’abast de tothom i van recollir algunes expressions de diversos sants querecullen aquesta quotidianitat de la santedat com Sant Felip Neri, Santa Teresade Jesús, Sant Antoni Maria Claret o Sant Enric d’Ossó.

Annabel Carbonell va explicar que el Papa és molt directe“quan et crida a tu, a una mare que no arriba a tot, a una educadora... el textet fa preguntar-te: realment em crida a mi?”. El claretià Josep Codina varemarcar que “la santedat no està de moda, perquè demana entrar per una portamolt estreta” i el document de Francesc canvia això perquè converteix lasantedat “en una crida a tothom”

La teresiana Cristina Martínez va recordar que els “santssón els grans amics de Déu” i que això demana “que la pregària no s’acabi quanes creua la porta de l’Església i que es converteixi en un compromís”.Finalment, Suso Món va explicar que Francesc “presenta la Santedat com unamissió més que com la perfecció” i que sempre té com a referents als altres i“mai no és la perfecció individual o autoreferencial”  

 

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció