En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Una Exhortació del papa Francesc per regalar i per llegir

Gaudete et exsultate, l’exhortació del Papa sobre lasantedat, és un llibre per regalar i per llegir. Un text del papa Francesc al’abast de tothom. Així…

26 juny 2018

Comunicació Claret

Comparteix

Gaudete et exsultate, l’exhortació del Papa sobre lasantedat, és un llibre per regalar i per llegir. Un text del papa Francesc al’abast de tothom. Així ho van compartir aquest dilluns l’arquebisbe Joan-EnricVives i els quatre testimonis que van parlar dels continguts i lesinterpel·lacions d’aquest document en un acte a la Llibreria Claret deBarcelona organitzat per la Fundació Claret i la Unió de Religiosos deCatalunya.

L’exhortació apostòlica Gaudete et exsultate (Alegreu-vos-eni celebreu-ho) està disponible en catalài en castellàeditada per l’Editorial Claret dins de la col·lecció Documents del Magisteri

L’arquebisbe d’Urgell i secretari de la ConferènciaEpiscopal Tarraconense va destacar que “el Papa ens diu que val la pena sersant i que és possible”. Francesc remarca que “la santedat no és per a unspocs” i per això parla d’aquells “sants que tenim al replà de l’escala” o de“la santedat de la classe mitja”. El document del Papa demana “no conformar-seen una existència mediocre o líquida”.

L’arquebisbe Vives va posar com a exemple una cita de santJoan Maria Vianney que proposa “viure allò ordinari de forma extraordinària”.L’exhortació també posa de manifest que “hi ha heroisme en la vida quotidiana”i que “mantenir-se en l’amor no és poca cosa”.

La quotidianitat de la santedat 

Després del comentari al document, quatre testimonis vanexplicar com els havia interpel·lat el text del papa Francesc: AnnabelCarbonell, educadora i membre del consell assessor de la revista Galilea.153,Josep Codina, germà missioner claretià i responsable d’apostolat delsClaretians de Catalunya, Cristina Martínez, teresiana, directora de la Casad’Espiritualitat Enric d’Ossó a Tortosa i exprovincial de Catalunya, i SusoMón, informàtic, filòsof i membre del Moviment de Professionals Catòlics. 

Els quatre van coincidir en la proximitat d’un text al’abast de tothom i van recollir algunes expressions de diversos sants querecullen aquesta quotidianitat de la santedat com Sant Felip Neri, Santa Teresade Jesús, Sant Antoni Maria Claret o Sant Enric d’Ossó.

Annabel Carbonell va explicar que el Papa és molt directe“quan et crida a tu, a una mare que no arriba a tot, a una educadora... el textet fa preguntar-te: realment em crida a mi?”. El claretià Josep Codina varemarcar que “la santedat no està de moda, perquè demana entrar per una portamolt estreta” i el document de Francesc canvia això perquè converteix lasantedat “en una crida a tothom”

La teresiana Cristina Martínez va recordar que els “santssón els grans amics de Déu” i que això demana “que la pregària no s’acabi quanes creua la porta de l’Església i que es converteixi en un compromís”.Finalment, Suso Món va explicar que Francesc “presenta la Santedat com unamissió més que com la perfecció” i que sempre té com a referents als altres i“mai no és la perfecció individual o autoreferencial”  

 

Més actualitat

AUDIOS

SANITAT

6 milions de persones pateixen insomni crònic a Espanya

insomni crònic

La CAMFiC (Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària) alerta de l'ús creixent de fàrmacs per a combatre aquesta patologia a totes les franges d'edat.

13 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Ramon Bassas, nou director d’afers religiosos de la Generalitat: “Vull mantenir i millorar les relacions entre les diferents confessions i el Govern” 

Ramon Bassas director d’afers religiosos de la Generalitat

En una entrevista al programa Sense Distància de Ràdio Estel, Bassas ha destacat, “el compromís que ha de tenir el govern amb totes les confessions que conviuen a Catalunya"

10 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Pare Bernat Juliol: “La història de Montserrat no s’entén sense la de Catalunya” 

Medalla d'Honor del Parlament a Montserrat

En una entrevista a Ràdio Estel, el prior de Montserrat no descarta que el papa Francesc visiti el monestir pel seu Mil·lenari

10 setembre 2024

Redacció