En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Una nova banda simfònica es presenta diumenge en concert al col·legi dels Fills de la Sagrada Família, a Sant Andreu

Acaba de néixer la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu. Es tracta de la culminació de tota una inquietud musical que ve de lluny, concretament des…

16 abril 2015

Redacció

Comparteix
Acaba de néixer la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu. Es tracta de la culminació de tota una inquietud musical que ve de lluny, concretament des de les primeres dècades del segle XX. La fundadora, Antonia Luengo, catedràtica de música, es va adonar que els professionals que sortien dels conservatoris i escoles de música actual no trobaven sortida a la seva vocació. "D'aquí ve la iniciativa de fer una crida, amb la sorpresa que en només uns dies ja teníem 45 músics apuntats, a partir de tercer grau de música superior", ha explicat Carles Agut, secretari de la banda, aquest dijous en una entrevista a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel. La banda farà el concert de presentació aquest diumenge, a les 12.00 h. al Col·legi Jesús, Maria i Josep, a Sant Andreu (carrer Pare Manyanet, 7, de Barcelona). L'entrada és lliure i gratuïta, amb 500 places d'aforament.
El promotor ha destacat la bona acollida que el grup ha tingut aquests mesos, des que la banda es va posar en marxa al gener, al col·legi Jesús,Maria i Josep, dels Fills de la Sagrada Família del Pare Manyanet. Joan Pallarès, president de l'Associació Musical Andreuenca, impulsora de la banda, ha destacat en la mateixa entrevista que "el grup permet que aquests joves músics vagin trobant sortides al seu desig de portar la seva música arreu". Carles Agut, d'altra banda, ha dit fins i tot que, "tenint en compte que Barcelona va curta de bandes simfòniques, aquesta nova iniciativa neix amb vocació de situar-se en el millor nivell". També Joan Pallarès ha recordat que "la il·lusió dels joves músics, que toquen vent i percussió, fa que ara mateix el projecte no tingui límits de qualitat i quantitat".
Es pot escoltar aquí (minut 30'00") tota l'entrevista a Joan Pallarès i Carles Agut.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024