En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

Una nova banda simfònica es presenta diumenge en concert al col·legi dels Fills de la Sagrada Família, a Sant Andreu

Acaba de néixer la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu. Es tracta de la culminació de tota una inquietud musical que ve de lluny, concretament des…

16 abril 2015

Redacció

Comparteix
Acaba de néixer la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu. Es tracta de la culminació de tota una inquietud musical que ve de lluny, concretament des de les primeres dècades del segle XX. La fundadora, Antonia Luengo, catedràtica de música, es va adonar que els professionals que sortien dels conservatoris i escoles de música actual no trobaven sortida a la seva vocació. "D'aquí ve la iniciativa de fer una crida, amb la sorpresa que en només uns dies ja teníem 45 músics apuntats, a partir de tercer grau de música superior", ha explicat Carles Agut, secretari de la banda, aquest dijous en una entrevista a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel. La banda farà el concert de presentació aquest diumenge, a les 12.00 h. al Col·legi Jesús, Maria i Josep, a Sant Andreu (carrer Pare Manyanet, 7, de Barcelona). L'entrada és lliure i gratuïta, amb 500 places d'aforament.
El promotor ha destacat la bona acollida que el grup ha tingut aquests mesos, des que la banda es va posar en marxa al gener, al col·legi Jesús,Maria i Josep, dels Fills de la Sagrada Família del Pare Manyanet. Joan Pallarès, president de l'Associació Musical Andreuenca, impulsora de la banda, ha destacat en la mateixa entrevista que "el grup permet que aquests joves músics vagin trobant sortides al seu desig de portar la seva música arreu". Carles Agut, d'altra banda, ha dit fins i tot que, "tenint en compte que Barcelona va curta de bandes simfòniques, aquesta nova iniciativa neix amb vocació de situar-se en el millor nivell". També Joan Pallarès ha recordat que "la il·lusió dels joves músics, que toquen vent i percussió, fa que ara mateix el projecte no tingui límits de qualitat i quantitat".
Es pot escoltar aquí (minut 30'00") tota l'entrevista a Joan Pallarès i Carles Agut.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció