En directe

Tot anirà bé

PAPA FRANCESC

Una pregària ecumènica aquest dissabte a la tarda, moment central de la visita del Sant Pare a Armènia

El Papa viatja aquest divendres a Armènia, considerat el primer país cristià des de principis del segle IV. A Erevan, la capital, on arribarà cap…

23 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa viatja aquest divendres a Armènia, considerat el primer país cristià des de principis del segle IV. A Erevan, la capital, on arribarà cap a les 12 del migdia (hora catalana), s’enllesteixen en aquests moments tots els preparatius a un ritme frenètic, per acollir un visitant que tothom qualifica d’excepcional, de pelegrí de la pau disposat a abraçar tot un poble que viu en una terra bíblica. Una pregària ecumènica a la Plaça de la República, a Erevan mateix, serà l’acte central del viatge apostòlic, durant el qual Francesc estarà acompanyat per desenes de milers de persones en totes les seves aparicions públiques. Tot just 15 anys després que Joan Pau II ja visités Armènia, ara Francesc vol honorar novament els màrtirs armenis de la massacre comesa per Turquia l’any 1915, després de la Missa que ja va presidir l’any passat al Vaticà, coincidint amb el centenari.
El Sant Pare arribarà cap a les 12 del migdia (hora catalana) a l’aeroport internacional d’Erevan. Després de la benvinguda, visitarà la catedral apostòlica d’Echmiadzín per pregar, i després es reunirà breument amb el president de la República al palau presidencial. A dos quarts de quatre, Francesc tindrà un encontre amb les autoritats civils i el cos diplomàtic i, a dos quarts de cinc, amb representants de l’Església catòlica a Armènia. 
Dissabte a primera hora del matí, a tres quarts de sis (hora catalana), el pontífex visitarà el memorial de Tzitzernakaberd, que recorda el milió i mig d’armenis assassinats el 1915. A les 8 del matí, presidirà l’Eucaristia a la plaça de Vartanants de la ciutat de Gyumri, i després, a tres quarts de dues, visitarà la catedral apostòlica armènia de les Set Llagues. A un quart de tres, visitarà la catedral catòlica armènia dels sants màrtirs, igualment a Gyumri. Després de tornar a la capital Erevan, presidirà a les 4 de la tarda un encontre ecumènic amb pregària per la pau a la plaça de la república, considerat l’acte central de la visita apostòlica.
I diumenge, Francesc es reunirà a un quart de set del matí amb els bisbes catòlics armenis al palau apostòlic d’Echmiadzín. A les 7, participarà en la Divina Lirúrgia a la Catedral Apostòlica Armènia, en una celebració marcadament ecumènica. Després d’un dinar amb bisbes catòlics, el pontífex tindrà una trobada amb delegats i benefactors de l’Església Apostòlica Armènia, i finalment signarà, a la una del migdia, una declaració ecumènica conjunta al Palau Apostòlic. Una pregària al Monestir de Khor Virap, que començarà a les dues del migdia, donarà pas ja a la cerimònia de comiat a l’aeroport d’Erevan, a partir d’un quart de quatre. L’avió de tornada sortirà a les quatre, hora catalana, i arribarà a Roma cap a dos quarts de nou..
Videomissatge adreçat al poble armeni
I en un videomissatge adreçat al poble armeni fet públic ahir, el Papa manifesta la seva alegria per aquest imminent viatge apostòlic "al primer país cristià". Francesc assegura que arriba a aquestes terres com a germà animat pel desig de veure la cara dels armenis, pregar junts i compartir amb ells el do de l'amistat. El Sant Pare recorda la història i les vicissituds de l'estimat poble armeni que susciten en ell "admiració, perquè els armenis han trobat, en la creu de Jesús i en el seu compromís, sempre la força de tornar a aixecar-se, i el dolor, per les tragèdies que els pares dels actuals armenis han viscut en la seva pròpia carn". Francesc també expressa el seu desig d’impulsar la pau a Armènia, un poble fort que sap superar els cops del mal. Francesc acaba el videomissatge amb un missatge ecumènic adreçat al seu germà patriarca, dins el camí cap a la plena unitat dels cristians.
El secretari general d'Ajuda a l'Església Necessitada valora la seva trobada amb Francesc
Finalment destaquem que Philipp Ozores, secretari general de l’organització pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada, ha valorat també aquest dijous, molt positivament, la recent trobada amb el Sant Pare, en una audiència especial en què li van presentar la nova campanya “Sigues la Misericòrdia de Déu”. Aquesta nova campanya d’Ajuda a l’Església Necessitada, amb el suport del Papa Francesc, inclou un missatge del pontífex i vol recaptar fons per seguir impulsant l’ajuda a les estructures eclesials de països on no arriben els mínims recursos necessaris per a l’acció pastoral i caritativa de sacerdots, laics i religiosos i religioses.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 23 de juny.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció