En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Una reconciliació entre les dues Corees no garantiria la pau"

Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Teresa Carreras, membre de la Junta…

10 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, han coincidit a l'hora d'assegurar que el problema de Corea del Nord i Corea del Sud no és només bilateral, sinó que afecta tota la regió. "Una reconciliació entre les dues Corees no garantiria la pau", han destacat en el programa El Mirador de l'actualitatTica Font ha dit que, "amb l'hermetisme i la duresa del règim de Pyongyang, no es pot aconseguir gran cosa, també perquè la Xina i altres països de la zona estan protegint-se militarment" en una direcció que no invita a la distensió. Teresa Carreras ha lamentat "el paper de Donald Trump quan va visitar la zona, perquè va voler centrar els seus esforços en el Japó". I Xavier Ferrer ha comentat que "el que es necessita és un impuls internacional perquè aquells països es reorientin, però sense caure en la temptació d'intentar imposar-hi les democràcies occidentals".
En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat aquest dimecres l’obertura de converses bilaterals entre Corea del Nord i Corea del Sud, entesa com un signe d’esperança després de l’escalada de tensió i l’amenaça d’una guerra nuclear, expressada per Pyongyang i Washington. L'acollida positiva de l’oferta de diàleg feta pel líder nordcoreà, Kim Jong-un, en el seu discurs de Cap d’Any, ha tingut llum verda del règim de Seül. Aquestes converses d'alt nivell s'han produït amb motiu dels Jocs Olímpics d’hivern (del 9 al 25 de febrer a territori sudcoreà), alhora que reforcen un diàleg que sempre ha existit des de l’armistici del 1953 que acabava amb la guerra de Corea.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 de gener.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció