En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Una reconciliació entre les dues Corees no garantiria la pau"

Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Teresa Carreras, membre de la Junta…

10 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, han coincidit a l'hora d'assegurar que el problema de Corea del Nord i Corea del Sud no és només bilateral, sinó que afecta tota la regió. "Una reconciliació entre les dues Corees no garantiria la pau", han destacat en el programa El Mirador de l'actualitatTica Font ha dit que, "amb l'hermetisme i la duresa del règim de Pyongyang, no es pot aconseguir gran cosa, també perquè la Xina i altres països de la zona estan protegint-se militarment" en una direcció que no invita a la distensió. Teresa Carreras ha lamentat "el paper de Donald Trump quan va visitar la zona, perquè va voler centrar els seus esforços en el Japó". I Xavier Ferrer ha comentat que "el que es necessita és un impuls internacional perquè aquells països es reorientin, però sense caure en la temptació d'intentar imposar-hi les democràcies occidentals".
En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat aquest dimecres l’obertura de converses bilaterals entre Corea del Nord i Corea del Sud, entesa com un signe d’esperança després de l’escalada de tensió i l’amenaça d’una guerra nuclear, expressada per Pyongyang i Washington. L'acollida positiva de l’oferta de diàleg feta pel líder nordcoreà, Kim Jong-un, en el seu discurs de Cap d’Any, ha tingut llum verda del règim de Seül. Aquestes converses d'alt nivell s'han produït amb motiu dels Jocs Olímpics d’hivern (del 9 al 25 de febrer a territori sudcoreà), alhora que reforcen un diàleg que sempre ha existit des de l’armistici del 1953 que acabava amb la guerra de Corea.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 de gener.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció