En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

“Una visita del Papa a Manresa i Montserrat seria molt important”

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat aquest dimecres que la trobada que va tenir dissabte amb el Papa "va ser profitosa, interesant i molt…

10 juny 2020

@IgnasiMiranda / @rafasanahuja

Comparteix
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat aquest dimecres que la trobada que va tenir dissabte amb el Papa "va ser profitosa, interesant i molt edificant". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat, ha valorat molt positivament el fet de "veure un Papa tan humà i que, en paral·lel, mostrava un gran interès pel projecte Manresa 2022, perquè és la ciutat amb la Cova on es va inspirar Ignasi de Loiola per poder escriure la base dels seus exercicis espirituals". Junyent ha explicat que la representació de l'Ajuntament "va presentar al pontífex un projecte global, que va més enllà de l’àmbit religiós, i els presents van trobar una predisposició en el Sant Pare perquè aquesta efemèride tingui la consideració que mereix". En síntesi, l'alcalde ha subratllat que el pontífex "va deixar oberta la possibilitat d'acompanyar-nos quan sigui el moment".
Valentí Junyent ha expressat el seu desig que el pontífix "vingui a la ciutat, que conegui el projecte i que li doni suport amb la seva presència".  Ha aclarit també que, "en ser un cap d’estat, no serà una estada aïllada", alhora que ha destacat que "seria molt important una visita del Sant Pare a Montserrat, Manresa i Barcelona, ja que ser un tema que tindrà un abast estatal i que podria lligar-se amb altres celebracions". Sobre el projecte Manresa 2022 i l'Any Jubilar Ignasià, l'alcalde ha dit que el consistori "coneix allò que fa l’orde dels jesuïtes i la comunitat de la Cova de Manresa, que té un vincle amb l'Ajuntament a través de la seva fundació". Ha recordat igualment que l'entitat gestora del centre ignasià i el govern local "es coneixen mútuament" i comparteixen molta informació. Junyent, a més, ha explicat que el projecte de commemoracions inclou un complet pla de reformes "d'espais, entre ells el museu de la ciutat, que passarà a ser el Museu Barroc de Catalunya". D'aquestes transformacions, ha subratllat que l'objectiu és que la capital del Bages "estigui en condicions de ser visitada el 2022, a partir del 31 de juliol de 2021", data d'inici de l'Any jubilar Ignasià.
En un altre moment, l'alcalde de Manresa ha reivindicat la dimensió interreligiosa de la celebració pels 500 anys de l'arribada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa. "Volem donar, més enllà de la religió de cadascú, un aire transversal ampli, des de la promoció d’una espiritualitat no només per als catòlics", ha explicat. Valentí Junyent ha comentat que, en el moment actual, "tothom ha de fer una mirada interna i adonar-se què és prioritari en un mon ple d’incerteses, amb unes desigualats evidents i mentre estem patint aquest virus, que ens ha fet pensar una mica més a ajudar-nos". Després de referir-se a la importància de protegir el medi ambient, l'alcalde ha explicat que l'Ajuntament "ha considerat i ha valorat la ruta del Camí Ignasià, que impulsen i han posat el valor els jesuïtes, i s'ha adaptat l’accés de la ciutat i la senyalització". Igualment ha afegit que "tots aquestes trajectes, en els trams que són més a prop de Manresa, s'han potenciat perquè els pelegrins que el facin, quan arribin aquí (a la capital del Bages), trobin bé aquest darrer tram del Camí Ignasià".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 de juny.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció