En directe

Sense distància

Sense categoria

Unes 50 persones que sobreviuen en una nau de l'Hospitalet de Llobregat, seran desnonades en 4 dies

L'advocada de part d'alguns afectats, Mireia Salazar, ha assegurat a Ràdio Estel que cap funcionari s'ha dirigit a les famílies ni han rebut cap alternativa residencial

26 maig 2022

Redacció

Comparteix

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha ordenat el desallotjament dels residents d'una nau industrial al carrer Salamina de la localitat, en 4 dies. El consistori ho fa perquè considera "no habitable" l'espai, segons confirma a Ràdio Estel. L'advocada de part d'alguns afectats, Mireia Salazar, ha assegurat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que cap funcionari s'ha dirigit a les famílies ni han rebut cap alternativa residencial.

La nau industral al carrer Salamina de l'Hospitalet de Llobregat. GoogleMaps

En 4 dies, 50 persones, inclosos menors, no tindran cap sostre sota el qual aixoplugar-se. Entre els afectats, hi ha una quarantena d'adults, alguns amb problemes mèdics com càncer o asma, i almenys 6 menors d'edat afectats.

Molts dels que viuen aquí provenen de l'antiga nau desallotjada del carrer Vilafranca de l'Hospitalet de Llobregat, on malvivien un centenar de persones, per evitar el sensellarisme.

Un dels residents ha manifestat en declaracions a Ràdio Estel que "tots estan malament perquè no saben on anar, no tenen ni diners ni un altre lloc ni res". "Ni a un gos el tires així a fora", ha sentenciat.

Molts dels que viuen a la nau del carrer Salamina provenen de l'antiga nau desallotjada del carrer Vilafranca de l'Hospitalet de Llobregat, on malvivien un centenar de persones, per evitar el sensellarisme

"Ni a un gos el tires així a fora", ha sentenciat un dels residents

L'afectat pel desallotjament ha assegurat a aquesta casa que demà, només tres d'ells han aconseguit cita amb els Serveis Socials de l'Ajuntament. Per això, els afectats s'han posat en contacte amb uns advocats que els estan assessorant. De fet, els mateixos representants legals critiquen els informes tècnics municipals sobre l'estat dels edificis i asseguren que no exposen una necessitat imminent de fer fora a qui viu a l'interior. La síndica de Greuges de la ciutat també ha obert un expedient urgent per comprovar que "no existeix afectació dels drets fonamentals" als afectats i "se'ls ofereixen els recursos socials necessaris per a atendre la seva situació d'extrema vulnerabilitat i es garanteix una alternativa residencial".

Els representants legals d'alguns dels afectats critiquen els informes tècnics sobre l'estat dels edificis i asseguren que no exposen una necessitat imminent de fer fora a qui viu a l'interior

Falta de suport municipal
L'advocada de part dels afectats, Mireia Salazar, ha criticat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que "en cap moment, cap persona cap funcionari municipal s'ha dirigit a les persones que habiten a la nau per trobar vies alternatives". "Per tant, aquest desallotjament deixaria en situació de desemparament a nombroses famílies i que son vides que s'han d'atendre i és responsabilitat municipal fer-ho per garantir el dret a la salut, a una vida digna i el dret a l'habitatge. Que són drets fonamentals recollits a la nostra Constitució", ha alertat Salazar.


L'ajuntament assegura que la nau "no és habitable"

Fonts del consistori han assegurat a Ràdio Estel que l'edifici, de titularitat privada, "no és habitable" i, per tant, representa un risc per a les persones que hi viuen. De fet, asseguren que hi va haver un incendi fa un temps. Sobre aquesta qüestió, Salazar assegura que "a les famílies els agradaria viure en un altre lloc més segur" i critica la falta d'alternatives per part de l'Ajuntament.


"En cap moment van tenir coneixement que l'Ajuntament havia instat a aquest desallotjament. Tot i que feia 19 mesos que aquest procediment s'havia iniciat, tenint en compte que hi ha un informe del 2020", ha explicat l'advocada.


L'Ajuntament ha assegurat als micròfons d'aquesta casa que "tothom que s'apropa a serveis socials és atès i pot accedir als recursos, amb una prèvia diagnosi de cada situació personal". També, "sempre que és possible", el consistori assegura que "ofereix allotjament provisional". Sigui com sigui, de moment, els afectats han de sortir de la nau abans del 30 de maig a les 10 del matí.

Entrevista a Mireia Salazar, advocada del centre IRÍDIA i encarregada de portar el cas del desnonament de la nau de l'Hospitalet de Llobregat

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024