En directe

La Caravana

ECONOMIA I FINANCES

MEDI AMBIENT

Unió de Pagesos alerta de robatoris d'olives al Camp de Tarragona: "Al final s'hauran de posar portes al camp"

El responsable d'oli del sindicat creu que s'hauria de reforçar la seguretat més enllà del centre de la ciutat

13 novembre 2023

Redacció

Comparteix

Les olives s'han convertit, els darrers mesos, en un fruit preuat que ha despertat l'interès dels lladres. La raó és el seu alt preu i en el camp de Tarragona s'ha donat una onada de robatoris que deixen palès aquest interès. En una entrevista a La Caravana de Ràdio Estel, el responsable d'oli d'Unió de Pagesos, Jordi Pascual, ha avisat que el sector preveia aquest escenari des de temps. "És un problema que ve de lluny. Ja passava a Jaén i d'altres zones d'Andalusia. Allà ja s'havia posat ordre i, per tant, preveïem que podia passar", ha lamentat Pascual. Per tot plegat, considera que potser finalment "s'hauran de posar portes al camp, és bastant trist".

"És un problema que ve de lluny"
Roben 4.000 quilos d'olives d'un pagès de Mont-roig del Camp.
Oliveres a Mont-Roig del Camp (Tarragona), on s'han robat 4.000 quilos d'olives | Oli Tasta'm

Reforçar la vigilància al camp

Pascual explica que en el camp, la vigilància hi ha estat sempre. "Som els que som. Potser faltaria més vigilància". El responsable d'oli del sindicat creu que la seguretat que hi ha a la ciutat també s'hauria de traslladar al camp. Tot i això, ha lloat la capacitat d'organització del sector. "Si estàs en una finca i veus algú que no coneixes a la finca del costat, avises al propietari". Ara bé, Pascual explica que amb els robatoris, els pagesos haurien de tenir el contacte d'altres companys que no són veïns, per tal de portar un control de la zona.

"La seguretat que hi ha a la ciutat també s'hauria de traslladar al camp"

"Els robatoris no faran pujar el preu de l'oli"

Preguntat per l'increment de preus a conseqüència dels robatoris, Pascual creu que no influirà a què augmenti el cost de l'oli. "Venem producte excel·lent a un preu baix. La pagesia o les cooperatives mai han estat partidàries d'un augment. Si l'augment s'ha donat és per la climatologia", remarca.

"Si s'ha donat un augment de preu és per la climatologia"

Sobre la collita d'enguany, el responsable d'oli del sindicat n'ha fet una valoració negativa. "Ha sigut nefasta, depèn també de les zones, però a Catalunya, arran de la sequera, hi ha hagut una davallada molt important", ha lamentat. Per tot plegat, lamenta que s'hagi arribat a la situació actual.

Jordi Pasqual, responsable d'Unió de Pagesos: "Al final s'hauran de posar portes al camp"s al Camp de Tarragona: "Al final s'hauran de posar portes al camp"

0:00 / 0:00

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció