En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Uns 300 preveres i diaques catalans demanen diàleg, respecte i justícia a l’Església espanyola amb motiu del procés

Ambmotiu del judici penal que s’iniciarà els propers mesos contra molts líderspolítics i socials catalans, gairebé 300 preveres i diaques de Catalunya hanpres la decisió…

16 novembre 2018

Macià Grau

Comparteix

Ambmotiu del judici penal que s’iniciarà els propers mesos contra molts líderspolítics i socials catalans, gairebé 300 preveres i diaques de Catalunya hanpres la decisió d’escriure una carta conjunta adreçada als sacerdots i bisbes d’Espanyaper demanar diàleg, respecte i justícia.

Enaquesta carta, els ordenats demanen als seus germans acompanyament en larecerca de la seva posició, alhora que els recorden que durant la guerra civill’Església va cometre un error històric: “L’Església espanyola es va inclinarper una opció determinada. Passada la terrible guerra i la postguerra, ha hagutde reconèixer que aquella decisió va ser un error històric. Reconèixer això davantdels enormes patiments que la guerra va ocasionar no pot quedar en un simplesentiment, exigeix aprendre de la història i mesurar les nostres accions perser fidels a l’esperit evangèlic d’amor i de respecte mutu”.

Pertrobar una solució al procés que s’estàvivint a Catalunya, els preveres i diaques catalans demanen que prevalgui eldiàleg per damunt de tot, i reclamen “actituds serenes, no agressives, i disposadesa escoltar l’altra part i a valorar les seves posicions”.

D’altrabanda, la carta també fa esment a la situació d’empresonament polític que estanvivint alguns polítics catalans, una circumstància que com manifesta, té unagravetat especial: “Hi ha persones empresonades i processades per perseguir elque molts de nosaltres considerem just i d’acord al Dret”. Finalment, els ordenatsfan una crida a la veritable justícia, i demanen que no s’anteposi capideologia ni llei humana al respecte recíproc: “No fem res per rivalitat ni perarrogància i no mirem cadascú per nosaltres, sinó procurem sobretot pels altres”(cf. Fl 2,3-4).

 

Actualment la llista dels signants de la carta ésde 276 persones, entre preveres i diaques, tot i que continuen arribantadhesions i el nombre creixerà. Els bisbes de Catalunya ja estan al corrent dela iniciativa, i està previst que el missatge arribi personalment a cada bisbede la Conferència Episcopal Espanyola, al que se li demanarà que faci arribarel document als preveres i als diaques de les seves diòcesis.

 

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció