En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Uriel Bertran (SI): "La DUI és l'única solució. L'Estat espanyol no és dialogant perquè ha prohibit el referèndum"

Setmana d'eleccions amb representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Divendres hem tingut amb nosaltres Uriel Bertran, secretari…

22 maig 2015

Redacció

Comparteix
Setmana d'eleccions amb representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Divendres hem tingut amb nosaltres Uriel Bertran, secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Es presenten a 45 municipis, "el 40% de la població", especifica el dirigent. Ara tenen una cinquentena de regidors en uns 30 municipis.
SI té dos objectius: "El primer, a nivell local, presentem gent honesta, gent amb ganes de treballar. Sempre diem que en política el més important és la matèria primera. A nivell nacional, volem que es visualitzi un suport creixent a l'independentisme unilateral, la negociació amb l'Estat és impossible"
Bertran concreta: "La DUI és la única solució. L'Estat espanyol no és dialogant, ha prohibit el referèndum", per això creu que independència pel 2017 és impensable. "Tots els països del món declaren la independència i després redacten una constitució catalana. Voler moblar la casa abans de tenir-la ens sembla que no és un plantejament raonable".
Solidaritat Catalana per la Independència ha pactat fins ara amb Reagrupament i altres iniciatives independents: "Pactarem amb aquelles formacions polítiques que estiguin d'acord amb el nostre programa. Haurem de veure quins són els equips humans", explicava Uriel Bertran. 
Escolta Uriel Bertran - minut 31

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció