En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Uriel Bertran (SI): "La DUI és l'única solució. L'Estat espanyol no és dialogant perquè ha prohibit el referèndum"

Setmana d'eleccions amb representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Divendres hem tingut amb nosaltres Uriel Bertran, secretari…

22 maig 2015

Redacció

Comparteix
Setmana d'eleccions amb representants de les diferents formacions polítiques que concorren als comicis del 24 de maig. Divendres hem tingut amb nosaltres Uriel Bertran, secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Es presenten a 45 municipis, "el 40% de la població", especifica el dirigent. Ara tenen una cinquentena de regidors en uns 30 municipis.
SI té dos objectius: "El primer, a nivell local, presentem gent honesta, gent amb ganes de treballar. Sempre diem que en política el més important és la matèria primera. A nivell nacional, volem que es visualitzi un suport creixent a l'independentisme unilateral, la negociació amb l'Estat és impossible"
Bertran concreta: "La DUI és la única solució. L'Estat espanyol no és dialogant, ha prohibit el referèndum", per això creu que independència pel 2017 és impensable. "Tots els països del món declaren la independència i després redacten una constitució catalana. Voler moblar la casa abans de tenir-la ens sembla que no és un plantejament raonable".
Solidaritat Catalana per la Independència ha pactat fins ara amb Reagrupament i altres iniciatives independents: "Pactarem amb aquelles formacions polítiques que estiguin d'acord amb el nostre programa. Haurem de veure quins són els equips humans", explicava Uriel Bertran. 
Escolta Uriel Bertran - minut 31

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024