En directe

La Caravana

FÓRMULA ESTEL

"Va de baixa la resposta institucional a la pregunta religiosa, no la pregunta"

Enmig de tant d’excés d’informació i de tanta paraula buida, de tant en tant sorgeixen petits miracles. Veus amb profunditat, textos que conviden a una…

18 maig 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Enmig de tant d’excés d’informació i de tanta paraula buida, de tant en tant sorgeixen petits miracles. Veus amb profunditat, textos que conviden a una mirada interna, pausada i reflexiva sobre la realitat. Fa 10 anys Fragmenta Editorial va publicar els seus primers 5 llibres amb la voluntat d’omplir un buit en l'àmbit de la recerca espiritual entesa en un sentit molt ampli i rigorosament independent. 
En una entrevista aquest dijous a la Fórmula Estel d’Oriol Casals, el director literari d’aquest segell editorial especialitzat en recerca espiritual, Ignasi Moreta, ha fet balanç d’aquests 10 anys: “Hem hagut de superar dificultats, incomprensions, perquè la religió no deixa de generar anticossos (cada vegada menys) i hem hagut d’explicar reiteradament el que volíem fer, el rigor amb què intentàntem treballar, i poc a poc s’ha anat acceptant, s’ha anat entenent”.
Fragmenta Editorial ofereix temes com la psicologia, la filosofia, l’antropologia, la literatura de la religió, actualitat, recerca… Llibres per a adults i també àlbums il·lustrats per a nens, en català, castellà i portuguès. 
Ignasi Moreta creu que l’interès ampli actual per la recerca espiritual va més enllà d’una moda: “El que va de baixa és la resposta institucional a la pregunta religiosa, però no la pregunta religiosa”, ha revelat a RàdioEstel. Els llibres de Fragmenta no tenen la pretensió de voler donar resposta a les preguntes, sinó la humilitat de voler acompanyar el lector en les seves indagacions. No es tracta, doncs, de donar respostes tancades, sinó d'ajudar a fer-se les preguntes adequades i de proporcionar instruments per aprofundir-hi. 
El III Fòrum Fragmenta, aquest dissabte 20 de maig, permetrà posar en contacte autors i lectors per celebrar aquesta aventura compartida.
Escolta l’entrevista sencera (minut 40)

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció