En directe

La Missa de cada dia

FÓRMULA ESTEL

"Va de baixa la resposta institucional a la pregunta religiosa, no la pregunta"

Enmig de tant d’excés d’informació i de tanta paraula buida, de tant en tant sorgeixen petits miracles. Veus amb profunditat, textos que conviden a una…

18 maig 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Enmig de tant d’excés d’informació i de tanta paraula buida, de tant en tant sorgeixen petits miracles. Veus amb profunditat, textos que conviden a una mirada interna, pausada i reflexiva sobre la realitat. Fa 10 anys Fragmenta Editorial va publicar els seus primers 5 llibres amb la voluntat d’omplir un buit en l'àmbit de la recerca espiritual entesa en un sentit molt ampli i rigorosament independent. 
En una entrevista aquest dijous a la Fórmula Estel d’Oriol Casals, el director literari d’aquest segell editorial especialitzat en recerca espiritual, Ignasi Moreta, ha fet balanç d’aquests 10 anys: “Hem hagut de superar dificultats, incomprensions, perquè la religió no deixa de generar anticossos (cada vegada menys) i hem hagut d’explicar reiteradament el que volíem fer, el rigor amb què intentàntem treballar, i poc a poc s’ha anat acceptant, s’ha anat entenent”.
Fragmenta Editorial ofereix temes com la psicologia, la filosofia, l’antropologia, la literatura de la religió, actualitat, recerca… Llibres per a adults i també àlbums il·lustrats per a nens, en català, castellà i portuguès. 
Ignasi Moreta creu que l’interès ampli actual per la recerca espiritual va més enllà d’una moda: “El que va de baixa és la resposta institucional a la pregunta religiosa, però no la pregunta religiosa”, ha revelat a RàdioEstel. Els llibres de Fragmenta no tenen la pretensió de voler donar resposta a les preguntes, sinó la humilitat de voler acompanyar el lector en les seves indagacions. No es tracta, doncs, de donar respostes tancades, sinó d'ajudar a fer-se les preguntes adequades i de proporcionar instruments per aprofundir-hi. 
El III Fòrum Fragmenta, aquest dissabte 20 de maig, permetrà posar en contacte autors i lectors per celebrar aquesta aventura compartida.
Escolta l’entrevista sencera (minut 40)

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció