En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

"Va de baixa la resposta institucional a la pregunta religiosa, no la pregunta"

Enmig de tant d’excés d’informació i de tanta paraula buida, de tant en tant sorgeixen petits miracles. Veus amb profunditat, textos que conviden a una…

18 maig 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Enmig de tant d’excés d’informació i de tanta paraula buida, de tant en tant sorgeixen petits miracles. Veus amb profunditat, textos que conviden a una mirada interna, pausada i reflexiva sobre la realitat. Fa 10 anys Fragmenta Editorial va publicar els seus primers 5 llibres amb la voluntat d’omplir un buit en l'àmbit de la recerca espiritual entesa en un sentit molt ampli i rigorosament independent. 
En una entrevista aquest dijous a la Fórmula Estel d’Oriol Casals, el director literari d’aquest segell editorial especialitzat en recerca espiritual, Ignasi Moreta, ha fet balanç d’aquests 10 anys: “Hem hagut de superar dificultats, incomprensions, perquè la religió no deixa de generar anticossos (cada vegada menys) i hem hagut d’explicar reiteradament el que volíem fer, el rigor amb què intentàntem treballar, i poc a poc s’ha anat acceptant, s’ha anat entenent”.
Fragmenta Editorial ofereix temes com la psicologia, la filosofia, l’antropologia, la literatura de la religió, actualitat, recerca… Llibres per a adults i també àlbums il·lustrats per a nens, en català, castellà i portuguès. 
Ignasi Moreta creu que l’interès ampli actual per la recerca espiritual va més enllà d’una moda: “El que va de baixa és la resposta institucional a la pregunta religiosa, però no la pregunta religiosa”, ha revelat a RàdioEstel. Els llibres de Fragmenta no tenen la pretensió de voler donar resposta a les preguntes, sinó la humilitat de voler acompanyar el lector en les seves indagacions. No es tracta, doncs, de donar respostes tancades, sinó d'ajudar a fer-se les preguntes adequades i de proporcionar instruments per aprofundir-hi. 
El III Fòrum Fragmenta, aquest dissabte 20 de maig, permetrà posar en contacte autors i lectors per celebrar aquesta aventura compartida.
Escolta l’entrevista sencera (minut 40)

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció