En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció

Comparteix
Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, és optimista i creu que s'investigarà judicialment

El pronunciament de la Fiscalia a favor d'investigar les tortures de la policia franquista a la comissaria de la Via Laietana és un primer pas que celebra amb cautela Carles Vallejo. El sindicalista va presentar una querella en patir el martiri físic i psicològic per part de sis policies de la brigada politicosocial. En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, Vallejo ha confessat que "no és ingenu" i que sap "que hi ha dificultats per investigar". Tot i això, esperen que la jutgessa, davant el posicionament de la Fiscalia, admeti a tràmit la querella. "Som optimistes, però si aquesta no prospera hi ha altres querelles a la cua esperant ser presentades", ha reblat Vallejo. 

"Som optimistes, però si aquesta no prospera hi ha altres querelles a la cua esperant ser presentades"

A Carles Vallejo el van detenir per formar un sindicat que volia millorar les condicions laborals de la fàbrica Seat. El van detenir al sortir de casa, quan anava a treballar i el van portar directament a la comissaria de Via Laietana i es va estar més de vint dies. "El que passava a Via Laietana ha estat una tortura al llarg dels anys" i, per això, demana que "la reparació del dany també seria tenir un tractament psicològic". 

"El que passava a Via Laietana ha estat una tortura al llarg dels anys"

No ha pogut oblidar el que va viure

El sindicalista ha explicat que no ha pogut oblidar el que va viure a la comissaria de Via Laietana. Els policies li van "donar puntades de peu", el van "tirar per terra" i li van donar "cops de puny". Tot, perquè volien informació sobre la resta de companys del sindicat que estaven creant a la Seat. Per això, a Vallejo se li ha fet molt difícil tornar al "lloc del delicte". De fet, explica que passar per davant de la comissaria "és traumàtic". 
 
Sobre el futur de l'edifici d'aquesta comissaria de Via Laietana, Vallejo ha valorat que hauria de ser "un centre d'interpretació de la tortura" com s'ha fet a França, a Alemanya i a Àustria, entre d'altres.

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció